söndag 9 september 2012

Stockholm Nord Vinnare av TV pucken 2012


Stockholm vinner TV pucken för 14:e gången. Förra året blev det fiasko för Stockholm. I år hade man återigen två lag med, Stockholm Syd och Stockholm Nord. Stockholm Syd var favoriter till årets titel men det är Stockholm Nord som står som slutsegrare.

Stockholm Syd dundrar fram i årets TV puck men i kvartsfinalen mot Uppland tar det slut, kanske är det inställningen hos killarna som är deras största fiender och orsaken att man slutar som femma i årets TV pucken. Lite i skymundan spelar Stockholm Nord en viljehockey och visar prov på rätt inställning och attityd. Laget spelar ihop som ett lag och i semifinal så möter man det lag som slog ut kompisarna i Stockholm syd nämligen Uppland. Det blir en jämn match som Stockholmarna vinner med 2-1.

I finalen så möter man Gästrikland. Ett Gästrikland med då framför allt Brynäs i spetsen som idag har en av landets bästa ungdoms och junior verksamheter och fick vara storfavoriter till vinst i finalen. Även här får Stockholm Nord spela som underdogs vilket dom gjort i hela tuneringen och det börja tungt, efter första perioden så ligger man under med 2-0. Gästrikland är bättre i det mesta. Man är tyngre i närkamperna, man har ett bättre passningsspel man skapar alltid ett stort tryck i stockholmarnas zon. Stockholmarnas chanser kommer ofta på kontringar, man får inta samma tryck i anfallszon som sina motståndare. Men med en järnvilja så håller man sig kvar i matchen och man får ett tidigt reduceringsmål i början av andra perioden och man ger aldrig upp. Matchen avgörs när det är ca 2 minuter kvar av förlängningen och TV pucksbucklan går återigen till Stockholm.

Det intressanta är att alla målen i finalen görs av spelar från Djurgårdens 97:or så återväxten för Stockholmsklubben se ljus ut. Att bucklan går till Stockholm i år är stort men den lär nog stanna här nästa år också för då är det årgång 98 som ska spela TV pucken och den årgången är en gyllene årgång för svensk ungdomshockey speciellt då från Stockholm. Av topp fem lagen i Sverige så är fyra lag från Stockholm och många av dessa 98:or är även dominanta i 97 lagen. Men man får lära sig av läxan som Stockholm Syd föll på, man måste ge 100% i sin roll och i varje match och inte underskatta sina motståndare. För varje match är en ny match. Sen ska nog Stockholmshockeyn titta på klubbar som Brynäs och Skellefteå, eller rättare sagt deras regioner, driver sin ungdomsverksamhet. Där finns det mycket att lära av. Ungdomsåren är en utbildning för att skapa duktiga och välutbildade ungdomar till junior spel, man måste våga förlora för att på lång sikt kunna vinna, skapa en grund med bra teknik istället för att fokusera på att vinna matcher.

"GRATTIS STOCKHOLM NORD"


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar