tisdag 18 september 2012

Gameday: DIF vs SSK



Säsongens andra hemmamatch ikväll, motståndare för kvällen är Södertäljes stolthet SSK.
Djurgården kommer till kvällens match med en vinst samt en förlust senast mot Troja. Stundtals så ser Djurgårdens spel briljant ut för att sen falla tillbaka till handelsförlamat. Fortfarande så slarvas det med pucken och passningarna samt mot Troja fick man stora problem med markeringsspelet. Djurgårdens lägsta nivå är på tok för låg för att vinna täta matcher, samma problem som förra säsongen. Man måste få upp lägsta nivån annars kan kvalplatsen vara i fara.

Nu är detta bara tredje matchen för säsongen men tar man inte tag i bitarna nu så kan det bli för sent. Målet vaktas idag av Chet Pickard som i mina ögon är målvakt nr 1 i Djurgården. Han har verkligen överpresterat mot mina och många andras förväntningar. Jag skulle vilja att man tog vara på Chets spelskicklighet framför allt i PP för att sätta igång spelet snabbt och tvinga trötta motståndare att vara kvar på isen för dom inte hinner byta. Han har visat stor vilja i att spela upp pucken och sätta igång spelet snabbt, använd er av det.

Kvällens motståndare SSK har verkligen spelat under sin förmåga. Laget har stora back problem och man hoppas verkligen att deras tryout back från Canada Henry ska bli spelklar till kvällens match. En rutinerad och stabil back verkar ligga på många lags önskelista. Sen har effektiviteten inte varit på topp heller. I första matchen mot Mora andra period så sköt man endast 1 skott på mål, precis ni hörde rätt 1 skott på mål, inte bra.

Så det är två revansch sugna lag som möts på isen idag. Två lag som har kapaciteten att ta sig till kvalspel. På pappret tycker jag ändå att Djurgården har det bättre laget. "MEN" Djurgården har alltid haft det tufft mot SSK så det kommer säkert bli en jämna drabbning ikväll. Det har aldrig varit någon derby känsla lagen emellan och matcherna har aldrig varit någon publik magnet, så är även fallet ikväll. Drygt 5200 biljetter är sålda, så köp nu en biljett och kom till Hovet. Spelarna, Djurgården behöver allt stöd dom kan få, för vi ska tillbaka och de snarast.

Laguppstälning Djurgården

Målvakter
37. Chet Pickard
(39. Adam Reideborn)

Förstafemman
23. Fredrik Bremberg - 18. Michael Holmqvist - 46. Pontus Åberg
36. Philip Holm - 56. Erik Gustafsson

Andrafemman
10. Alexander Wennberg - 83. Dustin Johner - 19. Jimmie Ölvestad
51. David Lidström - 33. Timmy Pettersson

Tredjefemman
17. Henrik Eriksson - 9. Kristofer Ottosson - 20. Christian Eklund
4. Elias Granath - 28. Kim Lennhammer

Fjärdekedja
26. Tim Eriksson - 61. Markus Ljungh - 66. Marcus Sörensen

Extraspelare
8. Linus Arnesson
21. Ludwig Blomstrand

Spelar ej
7. Nils Andersson, knäskada
41. Alexander Falk
44. Fredric Weigel



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar