tisdag 18 september 2012

DIF seger, men detta räcker inte.

Tre poäng är alltid tre poäng, men det var mer tur än skicklighet att Djurgården kunde knipa seger idag hemma mot SSK.  DIF vs SSK slutar 2-1.

Inget av lagen bjöd på något skönspel, inget av lagen var effektiva i sina powerplay eller avslut. Det var bara fummel och kamp ute på isen. Två lag med kapaciteten att ta sig till kvalspel men båda lagen har en sån låg lägstanivå  att det är tveksamt om något av dom räcker så långt. För det här räcker inte, det här räcker inte mot lag som Leksand, Örebro, Västerås m.m, med den här lägstanivån så kan Djurgården förlora mot vilket lag som helst i Hockeyallsvenskan. 

Jag förstår inte Djurgårdens spelsystem, eller finns det något? Det känns bara stressigt och slarvigt. Man söker passar som inte ens ungdomslag skulle få för sig att slå. Varför? Med den kvalitén på spelarna i truppen så borde det vara tvärtom, spelet och kylan borde vara lagets varumärke. Men det finns självklart ljusglimtar, och det är tyngden i laget. Man har en otrolig fart i spelet och man orkar hålla farten i tre perioder, när man får tag i pucken i anfallszon och lyckas upprätta press så är man otroligt tunga att få bort för motståndarna, men allt för ofta så slarvar man bort chanserna och det slutar med tappad puck. 

Tre positiva från dagens match.

-  Chet Pickard, han växer för varje match i mina ögon. Idag även matchens lirare. Varför utnyttjar man inte hans spelskicklighet att vända spelet i PP? Fattar inte varför.

- Tempot, laget spelar med ett otroligt högt tempo. Man orkar dessutom hålla tempot uppe i tre perioder och det kommer att behövas och kan bli en avgörande faktor senare i serien

- I dagens match hade man ingen svacka utan man spela  hela matchen, visst var det låg nivå på kvalitén i matchen men Djurgården svikta inte.

Nästa match är nu på Lördag borta mot Mora. Då får man en riktig värdemetare. För att ta poäng borta mot Masarna behövs en klart högre nivå på spelet. Nu får man några dagars träning för att finjustera spelet och framför allt träna PP, för att spela PP i fem minuter utan ens få till en farlig målchans eller det fanns inget PP spel alls är underlag kritik.

Kom igen Djurgården, vi tror på er....


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar