måndag 1 oktober 2012

NHL spelare kostar skjortan.

Hörnqvist blev för dyr, Murray är kvar. Vart går gränsen för klubbarna på vad det får kosta. Hur mycket är man beredd att satsa utan att få någon garanti på resultat?

Att ha eller inte ha NHL spelare är en het fråga just nu. Vad är prislappen på att få hit finlirarna och vad blir vinningen av det. Att Djurgården inte kunde behålla Patric Hörnqvist beror på de extra skatter som skulle bli verklighet då Bengan varit för mycket och för länge i Sverige, vilket skulle innebära en svensk skatt på inkomsten istället för den amerikanska. Ett påslag som inte Djurgården hade lust att betala efter att man redan ska betala den dyra försäkring som spelarna betingar.Ett klokt val av Djurgården.

Nu kommer nya anspråk som gör att klubbarna kan bli tvungna att skicka hem sina NHL spelare. Förmånsbeskattning. Precis, skatteverket håller på att se över hur vida klubbarnas betalning av spelarnas försäkringar ska räknas som en löneförmån och därmed bli förmånsbeskattade. Hur ställer sig klubbarna till det? Först kanske man ska punga ut med upp mot en miljon i försäkringar, sen på detta får man betala en beskattning på löneförmånen. I vanliga fall så drar man detta på en vanlig arbetares lön men i detta fall har inte spelarna någon lön utan det skulle betyda att spelarna skulle behöva betala för att spela i Sverige och det tror jag inte dom har lust med.

Så, hur mycket är det värt att ta in alla dessa NHL spelare, gör man det för att dra mer publik så går man bet. Erfarenhet från förra gången man hade NHL spelare i elitserien så var publik påslaget marginellt. Det finns också inga garantier på bättre resultat bara för man har NHL spelare i laget, inget av de lag som har NHL spelare i Hockeyallsvenskan dvs Mora och Västerås har varit mer dominanta sen dom fick dessa spelare. Så vad får det kosta, vad tycker klubbarna att det är värt. Svaret får vi inte idag utan det lär märkas fram mot våren vad prislappen blev.

2 kommentarer:

  1. Det där är inget skatteverket får igenom.
    Alla spelare inom svensk elithockey försäkras och det är inget som tas av spelarens löner då det är klubbarna som tecknar försäkringarna för spelare.

    SvaraRadera