torsdag 13 september 2012

Nu är den igång, Hockeyallsvenskan.



Ikväll gör Djurgården sin första match som allsvenskt lag. För motståndet står Marcus Ragnarssons Almtuna, ett Almtuna som är superladdat för att få slå Djurgården hemma på hovet.

Så kommer det att se ut hela säsongen. Djurgården kommer möta lag hemma och borta som är superladdade för en sak, att slå Djurgården. Är det någon match man vill vinna så är det just mot Stokckholmarna.

Detta kan vara till Djurgårdens fördel. Man möter bästa motstånd hela vägen. Man kommer förlora matcher, man kommer att vinna matcher och det i bästa möjliga motstånd. Bättre förberedelse inför en kvalserie kan man inte få. För Djurgården kommer att ta sig till kvalet men man kommer inte vinna Serien. Men det gör inte så mycket, utan det är i kvalet det gäller. Och Djurgården har bara ett mål, inte att vinna serien utan att ta sig tillbaka till elitserien.

Djurgården spelar sin första match ikväll men själva premiären för hockeyallsvenska skedde igår. Det var blandat resultat med favoritvinster och skrällar. Karlskoga slog Asplöven hemma med 4-0 vilket dom skulle göra. En super laddad Conny Strömberg fick matchstraf och eventuell avstägning nån match. Att Leksand skulle köra över Karlskrona med 5-1 var inte heller någon som höjde på ögonbrynen över, och Karlskrona kommer få det svårt att överleve säsongen i Hockeyallsvenskan.

Två lite mer oväntade resultat var matcherna i Örebro och Mora. I Örebro så tog bortalaget Malmö en 3 poängare då man med matchens enda mål slog hemmalaget Örebro med 0-1. En märlig situation var att målvakten i Malmö Pontus Sjögren fick matchstraff efter att ha satt upp klubbhandsken i ansiktet på Örebros Emil Kåberg. I Mora vann hemmalaget lite väl stort mot Gästerna SSK med 5-2, SSK tog ledningen men hamna snett i matchen mot ett tungt spelande Mora. Nu är detta första omgången och det är långt kvar. Resultaten igår speglar ingeting av hur det kommer gå i serien.

Ikväll blir det Hovet, där det ikväll kommer att bli nästan slutsålt. Igår hade man sålt 6400 biljetter, vilket är riktigt bra. Djurgårdsspelarna med Challe i spetsen kommer att få ett massivt stöd från publiken och det kommer inte vara lätt att vara Almtunaspelare ikväll. Missa inte kvällens match, missa inte den massiva tryck från fansen, detta är första steget tillbaka till Elitserien.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar