fredag 27 april 2012

Veckans DIF, vart är målvakterna?

Philip Holm klar för ytligare en säsong i DIF
En vecka med förväntade och oväntade kontraktskrivningar.
Att Linkan och Ölvestad skulle skriva på denna vecka var väntat och ingen stor nyhet eller någon bomb. Jag tror dom flesta hade blivit grymt besvikna om det inte blivit några kontrakt med dessa herrar. Men att Michael Holmqvist skulle spela i Djurgården nästa säsong hade inte jag tippat på, vilket också är en stor överraskning och det är nog många som höjer på ögonbrynen över det beslutet. Stor Honken som har Djurgården som modersklubb och är en riktigt Djurgårds patriot kan nog bli en trygg stomme i klubben nästa säsong, en tredjelines center är nog vad han får räkna med att spela.

Andra spelare som blev klara och fick kontrakt denna vecka var Djurgårdens påläggskalvar Kim Lennhammer och Philip Holm som båda har mycket att vinna på att få utvecklas med spel i allsvenskan. Blir inte alls förvånad om dessa två unga herrar kliver fram rejält nästa säsong. Dessutom kritade även den unga Västeråsbacken David Lindström på som spelat i Karlskoga den gångna säsongen. En spännande och duktig back som verkligen ska bli spännande och följa. Dessutom blev det klart med en ass tränare. Mats Bäcklin som har ett förflutet i Brynäs och dess juniorverksamhet.

Två spelare som enligt starka källor inom klubben kommer att få nya kontrakt är den unga backen Erik Gustafsson som haft en lysande säsong, men som inte riktigt orkade hela säsongen. Men den unga Erkan Gustafsson har en lysande framtid som hockeyspelare framför sig. Den andra som kommer bli klar är min stora favoritspelare Tim Eriksson. Denna härligt skickliga spelare som är fostrad i bajen men har ett stort Djurgårdshjärta kommer vara så betydelsefull för Djurgården nästa säsong.

Nu till orosmomentet, målvakter. Vem ska vakta målet Djurgården? Vem ska ersätta klubbens bästa spelare förra säsongen vår egna Wesslau? Varför är det så tyst gällande Mikael Tellqvist? Jag vet att förhandlingar pågår med Tellan och Djurgården men parterna är en bit ifrån varandra lönemässigt. Men om det inte blir Tellan vem ska det då bli? Min oro för denna del av lagbygget är stor och jag hoppas Challe & co har en bra plan för denna för man är inte bättre i ett lag än sin svagaste länk. Men mitt tips är ändå att det blir Tellqvist som vaktar Djurgårdens mål nästa säsong. Utöver Tellqvist så är det bara ett namn till jag saknar, Daniel Tjärnqvist. Se till och signa honom nu, ska detta gå vägen behöver vi en trygg rutinerad back och det finns bara en, och det är Daniel. Var inte dumsnåla Djurgården detta kan vara den avgörande länken.
Red: Tomas Sangheim

Spelartrupp Djurgårdens IF Säsongen 2012/2013

Målvakter

Adam Reideborn

Backar

David Lidström
Philip Holm
Kim Lennhammer

Forwards

Michael Holmqvist
Jimmie Ölvestad
Fredrik "Linkan" Bremberg
Henrik "The Hank" Ericsson
Christian "Fimpen" Eklund
Dustin Johner





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar