måndag 9 april 2012

Spelare med kontrakt

Foto: Bildbyrån

Två nya kontrakt har skrivits, men vad händer med dom spelare som har kontrakt? Vilka blir kvar Djurgården?
Ja, frågetecken är många och spänningen stor. Nu i veckan kommer vi få många svar på lagbygget Djurgården. Då börjar fystester och samtalen med dom spelarna som fortfarande har kontrakt med klubben. Vilka vill vara kvar, vilka vill klubben ha kvar och vilka har klubben råd att ha kvar.

Generellt så är det så att dom som har kontrakt med klubben ska även spela med klubben i en allsvenska. Enligt kontrakten så gör det ingen skillnad vilken division laget är i. Vad är det då som gör att Djurgården kommer förlora många av dom spelaren dom har på kontrakt. Jo, lönerna. Med ett tapp på 24 miljoner så har klubben inte råd med samma lönebild som man skulle ha i en elitserie. Man kommer erbjuda dom spelare man vill ha kvar en ny lön, accepterats inte den aktuella lönen kommer spelaren vara fri att gå till annan klubb. Från Djurgården har man sagt att detta blir ett mellan år i lönebudgeten vilket gör att man hamnar på en lönebudget nästa säsong runt 20 miljoner vilket är i topp bland de allsvenska klubbarna..

Här kan man göra en sortering av dom spelare man inte vill ha kvar. Ge dom ett lönebud spelaren inte kommer ta och så har man blivit av med honom. Samtidigt som man kanske behåller lönen för de man vill ha kvar. Det kommer bli en tuff vecka för Challe, en vecka full med möjligheter. Här ges också möjligheten att göra sig av med vissa spelare för att kunna behålla andra som man inte kontrakt med men vill behålla nästa säsong, spelare som jag personligen hoppas på är Tim Eriksson och Daniel Tjärnqvist, båda dessa spelare har inte kontrakt med Djurgården.

Spelare som har kontrakt över nästa säsong är:

#33    Eric Gustafsson
#36    Fhilip Holm
#49    Kyle Klubertanz


#18    Jonas Almtorp
#64    Daniel Brodin
#15    Mattias Carlsson
#3      Marcus Nilson
#46    Pontus Åberg
#19    Jimmie Ölvestad


Av dessa spelare hoppas jag att Djurgården kan behålla 5 st (De som är fet markerade) samt 3 spelare som inte har kontrakt nämligen Daniel Tjärnqvist, Tim Eriksson samt Ottosson. Dessa skulle göra en grym stomme i det nya Djurgården. Kan man sen få Tällqvist i mål, ja, då ser det riktigt bra ut. Nu är chansen för att få det så ganska liten för pengarna räcker inte till. Men kan vi få 70% av dessa så är det fortfarande bra.  Det blir en spännande vecka och jag är säker på att Challe Berglund har en bra bild på hur hans pussel ska formas och hur den färdiga bilden ska se ut.
Red: Tomas Sangheim


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar