lördag 7 april 2012

Lagbygge 2

Återtåget: Fimpen Eklund och Tim Sandberg klara för DIF säsongen 2012/2013
Lagbygget fortsätter för Challe Berglund och nu är det klart att två spelare stannar i Djurgården till nästa säsong och väljer att förlänga med klubben.

Det mest positiva är att Christian "Fimpen" Eklund väljer att förlänga, en riktig järnkamin som kommer vara värd guld för Djurgården i en allsvenska. Den inställning och det hjärta Fimpen har för klubben är stort och är det någon som verkligen vill vara med och föra upp Djurgården igen till finrummet så är det Fimpen. Hans Djurgårdshjärta, hans enorma vilja att ge 100% både på isen och utanför isen är så viktigt att ha i ett lag. En kille som stöttar och delar med sig i omklädningsrummet och till oss Djurgårds fans. Fimpen tycker jag är en kandidat till att bära kaptens rollen nästa år.

Den andra spelaren att förlänga är en spelare som fått stå lite i skymundan denna säsong och har inte alls fått chansen och visa vad han går för. Det är andra målvakten Tim Sandberg. Tim gör ett klokt val att signa ett år till. En allsvenska skulle passa Tim att mogna i. Tim har verkligen talangen och kapaciteten att kunna bli en riktigt bra elitseriemålvakt. Men denna säsong som varit, att vara andra målvakt bakom supermålvakten Wesslau har inte var till Tims fördel. Nu räcker det inte med Tim utan det behövs en mer rutinerad målvakt för att det ska kännas tryggt för Djurgården, kanske ska man snegla mot vad det skulle kosta med en Mikael Tellqvist.

Det återstår många pusselbitar innan det börjar ta form för Djurgården, det positiva är att många av dom äldre rutinerade spelarna har visat sitt intresse för att spela kvar, spelare som Daniel Tjärnqvist, Ottosson, Ölvestad. En som jag verkligen hoppas ska stanna i laget är Tim Eriksson som skulle vara grym i en allsvenska. Tims spelstil passar som handen i handsken i ett mer böljande spel som det är i allsvenskan.
Som sagt många bitar kvar att lägga och att Challe har näsa för detta tvivlar jag inte på så det är med spänning jag följer lagbygget för Djurgården säsong 2012/2013.
Red: Tomas Sangheim



2 kommentarer:

  1. Leksand kör "Återtåget" - tänkte bara tala om det.

    SvaraRadera
  2. Vi me, för det är ett tåg med många vagnar. och alla vagnar måste me om man ska klara en elitserieplats...

    SvaraRadera