fredag 6 april 2012

Gameday Rögle-DIF


Kvalserien: Sista kvällen med gänget DIF, hur kommer det att se ut sen.
Ikväll spelas sista omgången i kvalserien, det är redan klart vilka lag som har tagit de två elitserieplatserna och Djurgården är inte ett av dessa två lag. Det är dagens motståndare Rögle som tillsammans med Timrå som varit kvalseriens stora dominant som får äran att spela i hockeyns finrum nästa säsong.

Matchen idag är ganska betydelselös , Djurgården spelar för att komma trea i serien en plats dom innehar inför matchen idag. Leksand har samma poäng med sämre målskillnad och vill gärna ha tredjeplatsen dom med. En tredje plats som kan komma att få betydelse. Timrå brottas med stora ekonomiska problem med bland annat skatteskulder och uteblivna löner. Är det så att man inte få ordning på ekonomin och en elitserielicens inte kan betalas eller klubben går i konkurs, ja då är helt plötsligt en tredje plats i kvalet värt guld.

Det är en dumt att än hoppas på en sån lösning och det är verkligen långsökt samt att det verkade som Kommunen i Timrå skulle gå in med ett lån. Men blir det verklighet så blir det laget på plats tre som går upp.

För spelarna i Djurgården så är det sista kvällen med gänget vad som händer sen ska verkligen bli spännande och se. Vilka spelare stannar, vilka vill stanna och vilka vill klubben behålla eller ha råd att behålla. Övlestad och Fimpen Eklund har redan gått ut med att dom vill vara med och föra Djurgården tillbaka. Båda dessa spelare vore kalas att få ha i Djurgårdens lag nästa säsong.  En spelare som jag gärna ser i Djurgården nästa år är Tim Eriksson son varit den klart bästa Djurgårds spelaren i kvalet. En sån spelare som Tim är värd guld i ett allsvenskt lag.

En stor nöt att knäcka för Djurgården är målvakt, att Wesslau försvinner är ingen nyhet längre utan frågan är bara vart. Ska man då spela med Sandberg och Plant? Här kanske Tellqvist kan vara ett starkt kort att satsa på. Men som sagt man har en betydligt sämre budget att jobba med och det ligger ett jätte jobb på Djurgårdens maknadsavdelnig, för nu måste man hitta pengar, pengar som man inte kan få in av befintliga sponsorer utan man måste hitta nya marknader nya sponsorer och nya produkter att få in pengar på. Det är ett stort arbete som börjar nu för Djurgården men lägger ni era kort rätt kan detta bli starten för något väldigt bra och då kanske det inte är så långt till det 17:e SM guldet.
Red: Tomas Sangheim

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar