tisdag 10 april 2012

Silly Season vecka

Veckan som kommer ska ge oss svar för nu är det Silly Season vecka.
Påsken är över och vardagen har hunnit ikapp oss. Helgen har varit full av rykten och frågor kring DIF:s lagbygge. Två nya kort har vi fått men många återstår. Denna vecka är spelarna tillbaka på hovet för fystester samt kontrakts förhandlingar med Challe Berglund. Vilka ska han behålla och vilka får gå? Spännande.

Att Mikael Tellqvist ska vara klar har vi hört och läst hela helgen, det "Tellan" väntar på är en underskrift från någon av de mer rutinerade killarna som ett bevist på Djurgårdens vilja att gå upp på en gång. Hur nu den eller dessa spelare kan vara en garanti för uppgradering. För det var ingen garanti för att stanna kvar i Elitserien. Men även det är rykten. Så en spännande vecka har vi att vänta och vissa stenar kommer falla på plats, men långt ifrån alla.

En som vi inte kan räkna med är Mika Zibanejad som anlände till Ottawa  igår, så till Mika säger jag bara "Lycka till" och jag hoppas verkligen att det går bra för Mika på andra sidan Atlanten. Att Fernholm och Linkan ska stå på listan över spelare i Djurgårdens lag säsongen 2012/2013 är jag mer tveksam över. Den hetaste av de båda är nog Linkan, som har haft svårt att lyckas i något annat lag än Djurgården så det är kanske lite sista chansen för honom. Fernholm vill nog spela hockey på en högre nivå och kommer därför ta ett erbjudande från ett elitserielag om det dyker upp och det kommer det att göra.

Som sagt detta är spekulationer och det är härligt att få spekulera för att sedan få rätt, det händer, precis som att  man får fel, men det är själva tjusningen med Silly Season.
Red: Tomas Sangheim


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar