måndag 18 juni 2012

Topp 4, Hockeyallsvenskan

Det börjar dra ihop sig. Lite semester nu sen är det dags för Hockeyallsvenskan och för Djurgårdens del sin största utmaning på manna minne. Målsättningen för Djurgården är självfallet att komma tillbaka till elitserien men innan dess så ska en tät Hockeyallsvenska spelas där målet först och främst är att ta sig till kvalet. Det ser bra ut och Djurgårdens lagbygge är som gjort för toppen i Hockeyallsvenskan, men jag tror inte på en första plats, nä tvåa kommer dom, för etta och bäst i Hockeyallsvenskan känns Leksand hur mycket Djurgårdare jag än är. Min topp fyra ranking inför Hockeyallsvenskan är följande:

 1. Leksand: Dom tillhörde toppen redan förra säsongen, man har fått behålla sitt lag intakt och kan ägna sig åt att finjustera, en klar fördel för Leksand.

 2. Djurgården: Challe har värvat klokt, framför allt har han värvat spelare som är topp i allsvenskan, som kan allsvenskan vars spel passar i allsvenskan. Ska bli super kul och följa Challe & CO nästa säsong. Kval är helt klart kassa skåps pengar.

 3. SSK: Ja ni läste rätt. För första gången på länge så har Södertäljelaget byggt klokt och för rätt ändamål, ett intressant lag som kommer överraska på många, bra jobbat SSK. Sista mannen in är stans egna Robban Carlsson som återvänder efter fiaskot i Malmö.

 4. Örebro: Succé laget från förra säsongen, man vann serien men lyckades aldrig få till det i kvalet. Även Örebro har fått behålla stora delar av laget och kan fila på spelet och vara väl förberedda när serien drar igång.

 Outsiders: Malmö ser bättre ut än förra säsongen trots förlusten av sina stora spelare, vilket jag tror är till deras fördel. Nu är Malmö ett lag i allsvenskan med spelare för allsvenskan så Malmö kan få till det och ta fjärdeplatsen från Örebro.

 Det som känns positivt med Hockeyallsvenskan denna säsong som Djurgårdare är att man får tillgång till att åka till flera bortamatcher, Södertälje, Örebro, Uppsala, Västerås, Karlsskoga ligger inom 1,5 timme från Stockholm.Lätt att ta sig på en vardag kväll med bil. Det andra är att vi kommer få se en rolig hockey, helt annorlunda mot den vi Djurgårdare fått dras med under säsongerna som gått.

Ha en skön sommar så syns vi på hovet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar