onsdag 6 juni 2012

Information från DIF valberedning

Information från valberedningen:


Valberedningen skall enligt stadgarna tre veckor före årsmötet, som äger rum den 27 juni, presentera sitt slutliga förslag till styrelse och övriga förtroendeposter i föreningen.

I enlighet med stadgarnas krav presenterade valberedningen den 16 juni de förslag som då var klara på hemsidan. Stadgarna kräver att den presentationen sker senast sex veckor före årsmötet.
Vi återkommer nu tre veckor före årsmötet med vårt slutliga valberedningsförslag. För att inte tynga denna framställning bifogar vi den text som låg ute hemsidan för tre veckor sen. Där finns lite mera bakgrundsbeskrivning till våra förslag.

Styrelsen skall enligt stadgarna bestå av ordförande samt ytterligare minst 3 och högst 8 övriga ledamöter. Valberedningens förslag till styrelse för nästkommande verksamhetsår är som följer.

1. Till ordförande för en mandatperiod om ett år föreslår valberedningen nyval av Kaarel Lehiste.

2. Niklas AndraeHasse Breitholtz och Ola Josefsson valdes förra årsmötet för en tvåårsperiod och har således ett år kvar på sin mandatperiod. För att få jämnstora valgrupper föreslår vi att som nyval Fredrik Grönberg väljs på ett år.

3. Valberedningen föreslår att följande personer väljs som styrelseledamöter på två år Jan EdnertzPatrik KjellbergMichele Di Dato och Jens Öhling samtliga nyval.

4. Vidare föreslår valberedningen att årsmötet till ordinarie revisorer för en tid av ett år utserAnders Lindby (omval) och Kurt Sjölander (nyval) samt till revisorsuppleant för samma tid utser Anders Wiger (omval).

5. Vi vill också särskilt omnämna att hedersledamoten Pelle Bergström medverkar i styrelsens arbete när hälsan tillåter det.

Enligt stadgarnas § 21 skall valberedningen i samband med offentliggörandet av sitt förslag till styrelse meddela om valberedningens ledamöter står till förfogande för omval. Valberedningens ledamöter väljs för mandatperioder om tre år. Vid varje årsmöte löper mandatperioden för en av ledamöterna ut. Övriga två har två respektive ett år kvar på sina respektive mandatperioder. Henrik Bromfält vars mandatperiod nu löper ut står till förfogande för omval.

Stockholm 6 juli 2012
Valberedningen

Jan-Peder Norstedt, Ordförande
Henrik Bromfält
Håkan Södergren


Läs hela informationen här...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar