lördag 9 juni 2012

Äger JK rätten att vara supporter.


Vem har rätten att kalla sig supporter? Vilka kan kalla sig supportergrupp?  Är det någon som äger ordet supporter eller supportergrupp, nä verkligen inte. Slår man upp ordet supporter så står det så här.


-"Supporter är en person som stöder en organisations verksamhet utan att direkt vara en del av den. Begreppet förknippas ofta med någon som har ett stort engagemang för en idrottsförening."


Så vem som helst kan vara en supporter eller supportergrupp. 


Ingen Djurgårdare har missat den nya "Supportergruppen" för Djurgården hockey, Be Right Back. En grupp som bildas för att via event och arrangemang bidra med sin support för att Djurgården ska komma tillbaka till Elitserien. Ett grymt bra projekt där Djurgårdsfans frivilligt ställer upp på sitt lag. Ett stort bevis på det starka och laddade varumärke som Djurgården är. 


Men nu finns det även en "Supporterklubb" inom Djurgården som kallas Järnkaminerna som helt plötsligt sätter sig emot denna skara supportrar som gör ett sånt grymt arbete för sitt älskade Djurgården. Problemet? Att dom kallar sig supportergrupp. Varför? 


En fråga till er Järnkaminner. Är ni Djurgårdare eller Järnkaminer. Ni är en Supporterklubb där man betalar en medlemsavgift? eller hur. BRB är en supportergrupp som jobbar för att få Djurgården tillbaka dit dom hör hemma. Det kostar inget att vara med och allt sker med hjärta för Djurgården och skölden. Inget utesluter det andra och ni behövs båda två. Ställ er upp Järnkaminer och var stolta över att alla Djurgårdsfans som viker all sin fritid för Djurgården vare sig dom är Järnkaminer eller inte. Sträva inte emot utan häng med så gör vi detta till en jätte fest.


Vi behöver inte supportrar som strävar emot varandra utan supportrar som kämpar med varandra och för Djurgården. För trots allt är vi alla Djurgårdare och vi vill alla inget hellre än att vårt lag ska tillbaka till elitserien och det snarast. Så, vi syns i backen den 17/6. 



4 kommentarer:

  1. Vänligen hänvisa Din källa till JKs motsättande av BRB.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det kommer ett nytt inlägg ikväll på bloggen efter dialog med JK igår kväll

      Radera
    2. Väntar med spänning på detta.

      Radera
  2. Vet du ens vad du snackar om? Du har riktigt bra källor hela tiden, som aldrig stämmer. Lägg ner.

    SvaraRadera