lördag 23 juni 2012

Lovande Djurgårdare i NHL draften


Djurgården fortsätter vara talangfabrik för NHL.  NHL draften är i full gång på andra sidan Atlanten och självklart följs den med stort intresse i svenska ögon sett. För Djurgårdens del har det blivit två draftar. Ingen i första omgången, men i andra omgången som nr 37 gick Pontus Åberg. Den unga härliga energi knippet gick till Nashville som verkar ha ett gott öga till lovande Svenska forwards, speciellt från Djurgården. Dom har ju bra erfarenhet av dom genom den förra Djurgårdaren Patrik Hörnqvist som gjort en bra säsong för laget.

I fjärde rundan som nr 93 draftade Edmonton Oilers Erik Gustafsson. Erik som slog igenom med dunder och brak i årets elitserie i sitt Djurgården. Där han kom in som reserv men på kort tid var han topp fyra bland Djurgårdens ordinarie backar. Erik är en spelande back som gärna följer med upp i anfallen och passar grymt bra i Power Play. I kommande säsongs Hockeyallsvenska kommer han ha en stor och bärande roll för sitt Djurgården och klarar han av att bemästra den så kommer flyttlasset att gå till Edmonton.

Det gick 2,5 Svensk i första rundan av Draften. Bäst var Hampus Lindholm från Rögle som gick  till Anaheim. Ett bra val gjorde även Washington, dom valde som nr 11 Filip Forsberg från Leksand. Uffe Samuelsson son Henrik är Amerikansk medborgare och går därför som Amerikan i draften. Han gick som nr 27 till Phoenix. Supertalangen från Frölunda Sebastian Collberg gick i andra omgången som nr 33 till Motreal.

Se hela draften här....


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar