tisdag 17 januari 2012

Tränar snack

Idag var en liten annorlunda hockey dag. Vi var några företag som var samlade på hovet för en liten speciell sammankomst på hovet i J20:s omklädningsrum. Det bjöds på lite öl och wraps samt genomgång inför dagens match som var huvudämnet DIF-Timrå.

Det var en känd skara hockeyspelare med stort Djurgårdshjärta som var med och dela sina erfarenheter, vad sägs om namn som Nisse Ekman, Björn Nord, Thomas Johansson och Niklas Falk.

Thomas Johansson som är expertkommentator på canal+ och Niklas Falk idag Juniortränare i DIF går igenom DIF:s spelupplägg och hur man tänker i de olika spelformerna, skillnaden på uppspel och försvarsspel samt hur viktigt det är med tre poäng idag.

Challe Berglund tar över och pratar ledarskap i lag och i spelarbåset, hans nyckelord och det viktigaste som han tycker ska vara hos en ledare är arrangemang, att man visar att man vill precis lika mycket som man begär av sina spelare och tydlighet, att vara tydlig vad man vill få ut och vad som krävs ge och ta i alla led. Han tycker även att dagens hockey är slarvig inte lika välspelad som på hans tid, "kan man räkna till tre pass i ett uppspel så är det bra."

Sist kom hårde Hardy, han gav sin bild på dagens match hur man har möblerat om i laget pga allt manfall.
Han trodde dagens match skulle bli avvaktande då Timrå inte har något att spela för utan väntar in kval serien och för DIF.S del så får man inte göra några misstag utan spela säkert, bättre att vinna med 1-0 än inte vinna alls. 

Detta var nog säsongens sämsta och tråkigaste match. DIF var absolut inte bra men Timrå var sämst. Visst det var 3 viktiga poäng till DIF då matchen sluta 3-0 men nu glömmer vi den här matchen snabbt och laddar för nästa match borta mot Linköping på lördag. Själv åker jag med Isak till Strägnäs imorgon för bortamatch mot det lag som ligger framför oss i tabellen. Så lite sömn nu så mer härlig hockey imorgon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar