torsdag 12 januari 2012

Boo Hockey - Solna/Sundbyberg

Va ska man säga spela hockey i 40 minuter är något som våra killar måste fokusera på. Återigen en match där man dominerar den första perioden med mängder av målchanser men trots det kraftiga övertaget och att man vinner skotten med 17-7 efter första perioden så står det 2-2.

Boo har spelet i första, dominerar stort. Solna/Sundbyberg kommer knappt in i anfallszon hos Boo. Men när Boo drar på sig onödiga utvisningar så utnyttjar Solna/Sundbyberg dessa och kan göra två mål i powerplay.

I första perioden gav killarna allt dom var först på pucken, dom vann alla närkamper och dom visa en enorm vilja att vinna. Man skulle ha stängt dörren i första, men det är inte alltid rättvist i hockey.

Boo bombarderade Solna/Sundbybergs målvakt med skott. Men pucken hitta bara in i nätet två gånger trots att man vinner skotten i matchen med hela 29-14.

Boo gjorde 1-0 genom en riktigt solo prestation av Simon Johansson som elegant sätter upp en backhand som är omöjlig för målvakten i Solna/Sundbyberg att ta.

I andra perioden går Boo ner sig, dom är trots det, det bättre laget men orken att ligga på börjar ta slut, vissa spelare är inne på för tok långa bytet och när man kommer in i anfallszon så orkar man inte få till det i avsluten. Boo slutar även att passa pucken och man jobbar mycket på egen hand. Boos Målvakt gör en grym räddning i slutet av matchen, en torsk till i slutet av matchen skulle inte varit bra.

Matchen slutar 2-2 vilket kanske inte är rättvist då Boo var det bättre laget, men som jag har sagt förut så är det målen som räknas och Boo måste bli bättre på att vilja spela hockey i 40 minuter. Orka fokusera hela matchen. Vissa spelar hade inte rätta viljan idag och jag tycker man ska markera sådant med att sätta dom ett byte så dom vaknar till liv igen får sig en tankeställare. Nu laddar vi om och kommer super laddade till borta matchen på lördag borta mot Viggbyholm.