fredag 20 januari 2012

Boo 98/97 - Lidingö

Så där ja, idag var dom så där bra som dom verkligen kan vara. Det blev en övertygande seger mot Lidingö hemma på Björknäs med 8-2. det roliga förutom att dom spela bra var att Isak nätade två gånger. Första perioden bjöd på högt tempo och bra tryck framför Lidingös målvakt.

Lidingö fick stora problem med att hinna med i det tempo Boo satt upp i första perioden och fem minuter in i första var Lidingö tvungna att ta time out.

Det var en tung press Boo hade och Lidingös målvakt jobbade bra i sitt mål men pressen blev för stor och ganska snabbt så stog det 3-0 till Boo.

Det var härligt och se killarna spela hockey med det tempo dom visade i första perioden, det såg så lätt ut och dom lät pucken göra jobbet och då får man spelet att gå  fortare.

Något man gjorde bra idag var att man vårda pucken, man behöll den inom laget och slarva inte med den. Var man osäker eller hade ingen att spela upp till så lätt man pucken gå ner till backarna så började man om, mycket bra. Detta gjorde också att man splittrade upp Lidingös försvar och fick stora ytor att ta in pucken i Lidingös zon.

Mark gjorde en stabil insats i Boo målet, jag är imponerad av Marks lägsta nivå. Det är skönt och  ha en målvakt som har en sån hög lägsta nivå. Idag släppte han endast två puckar förbi sig på 22 skott.

Det höga tempot gjorde att Lidingö börja dra på sig utvisningar, Boo bjöd på ett bra powerplay spel idag och två av målen kom i denna spel form, Isak gjorde ett av dom med ett grymt snyggt direktskott inte en chans för Lidingös målvakt. Det var riktigt roligt att titta på hockey idag. I helgen är det spelledigt och tid för lite återhämtning efter en full späckad vecka med träningar och tre matcher.