torsdag 19 januari 2012

Boo - Åkers/Strängnäs

Nu blev det så där igen, det jag prata om förut. Killarna var inte alls på den nivån som dom kan vara, självklart så möte dom serieledarna men vi kan mycket bättre. Gårdagens bortamatch i Strängnäs mot Åkers var som gjort för att bli en riktigt rolig hockeymatch istället så blev det stor seger för Åkers med 8-3.

Grabbarna var laddade innan match, man undra hur mycket det sitter i deras huvuden att det är serieledarna dom möter, vet att Isak prata mycket om det i bilen. Jag försökte förklara för Isak att vara match är en ny match med nya förutsättningar så gamla resultat avgör inte denna match.

Isak inne i matchen som fick en uppförsbacke direkt då Åkers innan några minuter ledde med 2-0. Boo var otroligt passiva i sin egna zon, Åkers får ta upp till fyra returer framför Boos mål och på så sätt få in pucken i målet. Boo var uddlösa och fick inte bort pucken.

Boo tappade inte modet utan reducera snabbt efter Åkers 2-0 mål och nu blev det bra fart på matchen som stundtals höll hög fart och spelet framåt var det inget fel på. Åkers var tunga i sitt spel och Boo vann inte många närkamper och i slutet av perioden resulterade det i att Boo drog på sig utvisningar och Åkers fick möjligheten att spela 5 mot tre i hela 1,5 minut, som tur är höll Boo undan.

Det var högt tempo på Isak och han låg ofta på och stressade Åkers backar i deras försvarszon, vilket resulterade i att Isak fick 2-2 målet, inte för att han slog in det själv utan för att han stressade Åkers backen så mycket så han gjorde självmål och alla mål räknas.

Åkers fysiska spel gav resultat och Boo orka inte hålla mot så i andra drog resultatet iväg och matchen slutar med hela 8-3 seger för Åkers. Åkers är ett bra lag som spela klokt och fysiskt. Dom var tunga framför mål och hade bra skyttar två av målen kom av skott från blåa. Olles 7-3 mål för Boo var en njutning där han kommer fri med målvakten och bjuder på årets dragning, snyggt.

Tobias i målet hade det inte lätt idag, aldrig roligt och släppa in så många mål. Men idag fick han inte så mycket hjälp av sina backar som var på tok för lama i spelet framför eget mål. Nu laddar vi om för hemmamatch på fredag mot Lidingö.