fredag 5 april 2013

Stabil seger av Tre Kronor

Dom två först träningslandskamperna inför Hockey VM i Globen är avklarade och det har blivit två bekväma segrar över ett ungt Slovakiskt lag med 6-1 och 5-1.

Ett bra drag har varit att lägga matcherna på olika arenor runt om i Sverige. I onsdags ett fullt Oskarshamn och idag ett välfyllt Växjö. Båda tillfällena har bjudit bra stämning och stående ovationer för vårt kära landslag. En mycket bra uppladdning och skapa intresse inför VM i Globen.

Ur Djurgårdsögon som var det tre spelare på isen idag med starka Djurgårdsband, Niklas Danielsson som stått för mål i båda matcherna, Mario Kempe som gjorde Tre Kronors första mål idag samt Gustav Wesslau som spelade stabilt i målet och gjorde några riktigt fina räddningar. Om någon av dessa tre är aktuella för VM återstår och se, den som ligger närmast till hands är nog Niklas Danielsson. Men jag kan inte förstå varför inte Spånga killen Andreas Engqvist inte får chansen. Andreas som gjort en lyckad säsong i KHL och är en spelare som alltid gör allt när han är på isen. Andreas är en spelare jag skulle plockat in alla dar i veckan.

Nu väntar nya träningslandskamper och här näst mot Lettland i Riga på Söndag. Matchen sänds på TV10 kl 16.00





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar