onsdag 3 april 2013

Riktig hockey kväll, 3 X hockey....



Kanal 5, semifinal 4 mellan Linköping och Skellefteå. Norrlänningarna leder med 2-1 i matcher. TV10, Tre Kronor vs Slovakien. Vilka ska spela till sig en plats i en VM trupp på hemmaplan i Globen. Vad väljer jag? Jo riktig kvalrysare på VIASAT. Kvalet till Hockeyallsvenskan.

Det är två omgångar kvar, 6 poäng att spela om och det är fyra lag som har chansen till de två platserna till Hockeyallsvenskan. Björklöven och mina favoriter leder kvalserien med 18 poäng. Deras motståndare ikväll Karlskrona ligger tvåa med 14 poäng tätt följt av Tingsryd och Vita Hästen som båda har 13 poäng. Vinst ikväll för Björklöven, vilket jag hoppas på, så är laget klart för Hockey allsvenskan nästa säsong. Sen vilka som följer med upp kvittar. Tittar man på avstånden så kan Norrköping och Vita hästen vara att föredra för kvalitetsmässigt på lagen är det ingen större skillnad.

Men Björklöven hör hemma i allra minst Hockeyallsvenskan. Det anrika Umeå laget som vann SM guld säsongen 1986/1987 som för något år sen var ytterst nära en konkurs har rest sig och börjat sin resa tillbaka. Björklöven som har en bra juniorverksamhet är ett publiklag som drar mycket folk vart dom än spelare, ett lag som verkligen skulle göra sig bra i Hockeyallsvenskan. Jag ser fram emot att se dom möta vårt Djurgården på ett fullt Hovet, Det blir Hockey fest.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar