tisdag 2 april 2013

Rankinglista Djurgårdenhockeys spelare säsongen 2012/2013

Pontus Åberg, bäst i Djurgården

Säsongen är över för Djurgårdenhockey och resultatmässigt så är det långt ifrån vad man hade hoppats på inför säsongen. Visst skulle det bli svårt att ta klivet tillbaka till elitserien men att inte ens nå kvalet är inget annat än ett prakt fall med tanke på att Djurgården hade Hockeyallsvenskans näst största spelarbudget.

Men det fanns ljusglimtar, det fanns stunder som var bra och det fanns tillfällen då vi Djurgårdsfans hoppades att det här kommer att gå. Spelet framåt var stundtals det bästa i hela Hockeyallsvenskan medans spelet bakåt och backspelet tvärtemot, Hockeyallsvenskans sämsta. Men nu när den värsta förtvivlan lagt sig så har jag gjort en tio i topp lista över de tio bästa spelarna i Djurgårdenhockey under säsongen 2012/2013. Detta är min lista och vad jag tycker, man behöver inte tycka lika eller man behöver inte tycka alls. Men dom som gjort bra insatser ska lyftas fram.


  1. Pontus Åberg, behöver jag säga mer. Poängbäst i laget. Hade en trög start på säsongen men när det lossna så lossna det ordentligt.
  2. Kristoffer Ottosson, det var länge sen jag så Otto så het och så bra. På väg att inte få en plats i laget men med fansen hjälp så kom han med och som han förvalta den. Nu lägger han skridskorna på hyllan och vi kan bara lyfta på hatten för denna Djurgårdsikon.
  3. Dustin Johner, Dustin blev en nyckelspelare, ständigt ett orosmoment när han var i farten. Blev något av en straffspecialist. Djurgården har fortfarande inte bekräftat att han blir kvar i klubben.
  4. Marcus Sörensen, en av dom klart bästa värvningarna inför denna säsong. Otroligt snabb på skridskorna, enormt målfarlig och allt han gör görs med 100% som insats. Känns skönt och veta att Marcus skrivit på för Djurgården även nästa säsong.
  5. Chet Pickard, in i det sista så var målvkatsfrågan inte löst. Då hämtar Challe hem Chet från Nordamerika. Många höjde på ögonbrynen. Chet har även undersäsongen blivit kritiserad för att släppa in enkla puckar, men hey, hur många gånger har han inte räddad laget med otroliga räddningar så man bara har suttit o gapat på läktaren. Han är helt klart värd en femte plats. Återstår och se om Chet blir kvar nästa säsong.
  6. Jimmie Ölvestad, så otroligt viktig för laget. När Djurgårdens riktiga rollfigurer försvinner en efter en så är vikten av Jimmie i laget än större. Någon som visar vägen för de övriga och unga spelarna, på isen och vid sidan av isen. Vad vi fans älskar den energin Jimmie sprider, en Jimmie som mognat i sitt spel och är en otroligt viktig kugge i Djurgårdens spelmaskin. Mitt tips är att Jimmie spelar även nästa säsong i Djurgårdströjan.
  7. Alexander Wennberg, denna unga supertalang som var tongivande i Junior kronorna och som även klivit fram i sitt klubblag. När han var på topp så var han bäst på plan men många gånger så var han även för anonym vilket gör att det blir en sjunde plats. Men grabben är ung och vi kommer få se mycket av detta superlöfte som ryktas ska vara på väg till Linköping.
  8. Petr Kalus, spelade inte hela säsongen vilket drar ner rankingen lite. Men vilken kille inte konstigt att Djurgårdspubliken tog honom till sina hjärtan och jag tror att Petr blivit Djurgårdare. Tveka aldrig utan det var full satsning i varje situation, tyvär blev det en del onödiga utvisningar men du är förlåten Petr och vi hoppas få se dig i Djurårdströja även nästa säsong.
  9. Michael Holmqvist, Denna Super Djurgårdare som gått Från Djurgårdens hockeyskola som 6 åring hela vägen via NHL hem till Sverige igen. Det fanns inget annat val för Stor Honken. Han ville inget annat än att avsluta sin aktiva karriär i Djurgården. Han gör en klart godkänd säsong. Stor och tung samt mycket rutin. Mest spelare för pengarna kan man lugnt säga.
  10. Philip Holm, den enda backen som tar sig in på topp tio. Har inte imponerat riktigt men hade bäst +/- statistik av backarna så det är väl värt något samtidigt som det säger en del om kvalitén på backlinjen i Djurgården.
Tionde platsen skulle även kunna innehas av Fimpen Eklund samt andra målvakten Adam Reideborn. Men Fimpen har inte riktigt kommit upp på den nivån som han kan spela på samt att Adam spelat för få matcher för att ta sig in. Men de matcher Adam spelat har han gjort strålande.

Nu slickar vi såren, ger Challe lugn och ro att bygga ett nytt lag, för nästa säsong så ska det ske, då ska vi tillbaka. 

Vi ger aldrig upp, Djurgårn........




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar