söndag 28 april 2013

Ingen favorit stämpel på Tre Kronor


Guldtider
Detroit fixade det, dom fixade en plats i NHL:s slutspelet och mycket tack vare lagets Svenskar. Planens gigant var Henrik Zeta Zetterberg, en av dom som vi verkligen såg fram emot att se hemma i Globen på fredag. Så blir det inte nu och för Mårts så ser det tungt ut att få hit dom stora namnen från NHL eftersom dom flesta spelar i lag som är klara för slutspel.

Bland dom NHL svenskar som inte är i slutspel har Mårts stött på patrull. Spelare som Adam Larsson, Niklas Grossman, Patrick Hörnqvist och nu senast Oliver Ekman-Larsson har alla tackat nej till spel i VM pga skador eller rehabilitering. Som sagt tungt för Pär Mårts. Vilka ska han då ta in? Vilka passar in i hans lag bygge? Samtidigt går Tre Kronor som tåget i förturneringen i Brno med två raka segrar mot Ryssland och igår Tjeckien. Ett  Tre Kronor i fin form, vilka ska man då ta in som stärker laget och som passar in i Mårts spelsystem? Dom svenskar från NHL som är lediga och vill spela är dom rätt? En spelare som sagt ja och som verkligen är en tillgång för Tre Kronor är Colorados lagkapten Gabriel Landeskog som sluter upp med truppen i veckan då dom är tillbaka i Stockholm. Tuffa frågor och beslut för Mårts som verkligen har kraven på att lyckas hängande över sig.

Som det ser ut nu så ser jag inte Tre Kronor som någon favorit till guldet. Med ett stjärnspeckat Canada och ett Tjeckien som fyller på med 11 NHL spelare med tung kaliber samt ett väldigt skickligt USA, så ska vi vara nöjda om Sverige spelar en match om tredjeplats. Men häng inte läpp för det. Tre Kronor har varit under dogs förr och då har det slutat med VM guld och silver. Att slå ur underläge är något som passar Tre Kronor. Så vem vet, trots allt så kanske vi står i Kungsan och sjunger "we are all the winners" efter en final rysare mot Canada. Om tre veckor har vi svaret och på Fredag drar det igång.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar