måndag 11 februari 2013

Svajigt Djurgården fixar straffseger!

67-21 i skottstatistik till Djurgårdens favör, trots det så avgörs matchen idag mot Malmö på straffar. Överlägset framåt men på tok för svajigt bakåt. Malmös målvakt släpper in 5 mål under ordinarie tid men får ändå en räddningsprocent på 91,04 hur ofta händer det.

I mitten av tredje perioden gör Malmö 5-2 och stora delar av hemmapubliken börjar gå hemåt. Inte konstigt med ett sånt ineffektivt, ja nästan obefintligt backspel. Men hockeyn slutar aldrig att förundra och bjuda på underhållning. Djurgården som bokstavligen har bombarderat Malmös mål utan utdelning under matchen börjar att få puckarna att studsa rätt. Och med minuten kvar tar man ut Pickard i målet, satsar på 6 utespelare och Erkan Gustavsson får revanschera sig från tabben på 2-5 målet då ha sätter kvitteringspucken fram till 5-5. Hur härligt är inte det och hur sorgligt är det inte att jag tyvärr är en av dom som gick vid 2-5 målet och går miste om denna upphämtning. Djurgården visar upp en strålande karaktär i laget vilket gör att dom tar två pinnar idag. För det blir seger med 6-5 då Johner sätter straffomgångens enda straff.

I all glädje och lättnad så måste man ändå vara kritiskt. Med det spelet som Djurgården har framåt så ska dom med 5 gjorda mål och 67 skott på mål vinna under ordinarie tid. Men backspelet håller inte samma höga klass som spelet framåt. Ska Djurgården lyckas i ett eventuellt kval eller ta sig till ett kval så måste något göras åt backspelet. Högprio är att få in en nr1 på backen. Får man ordning på backspelet så kan det bli riktigt bra. Nu blickar vi framåt för på onsdag är det dags igen för match hemma på hovet mot Västerås. Västerås som vann idag mot Oskarshamn och skuggar nu på 5.e plats Djurgården endats en poäng efter. Och jag kan lova en sak, vad som än händer på Onsdag så kommer jag vara sista man att lämna Hovet.