fredag 1 februari 2013

I ett kval krävs det ett Jämnare Djurgården.

Vinst idag med 5-2. Djurgården tillbaka på fjärdeplatsen med 77 poäng, 7 poäng efter Karlskoga och den eftertraktade tredje platsen.

En tredjeplats som innebär en direktplats till ett stundande kval och Djurgården skulle slippa ett playoff spel. Men vad händer i kvalet? Topp 4 i hockeyallsvenskan, alla där som vinnare samt två elitserielag som kämpar för sin existens i Hockeyns finrum. Vad krävs när man väl är där. Ja med alla kort på bordet, skulle Djurgården spela som man gör idag och som senast mot SSK så blir det Hockeyallsvenskan nästa säsong me.

Förstå mig rätt. Djurgården spelar bra när man spelar på sin högsta nivå, man spelar faktiskt riktigt bra och skulle bara om man ser till högsta nivån lika väl kunnat spela i Elitserien. Men. För att lyckas i ett kval, för att att sig tillbaka tillbaka till Elitserien måste man kunna vara på topp i 60 minuter. Hur många iceingpuckar såg vi idag. Hur många krosspassar som bröts av motståndarna såg vi idag samt hur många enkla misstag från backlinjen såg vi idag? Det är dessa enkla missar som måste elimineras, man måste kunna fokusera att vara bäst hela tiden. Kalus 5-2 mål är ett bevis på vad jag menar och att Djurgården kan. Kalus och Ölvestad låg på hela tiden man visade vilja att pucken ska bara in, man stanna kvar tog sina egna returen och grunden för chanserna var ett tufft fysiskt spel som gjorde att dom vann puckarna. Dom hade viljan och energin att vara bäst hela tiden.

Idag gick man ner sig efter 3-0 målet. Mora tog time out kom ut mot ett lamt Djurgården och gjorde två snabba mål fram till 3-2 och nu var det plötsligt match igen. Mora var nu det heta laget och Djurgården slogs för att hitta tillbaka i matchen. Det är ingen överdrift att Sörensens 4-2 mål kom vid rätt tillfälle. Idag vann man, idag gick det bra. Men i ett kval är det sex lag som bara har allt att vinna. I en kvalserie finns det inga utrymmen för lägsta nivåer utan här är det 60 minuter av spel på 100% som gäller, det fick Djurgården erfara i förra säsongens kvalserie. Djurgården skulle behöva en 1:a back för att stabilisera backlinjen för det är backspelet som är Djurgården svaga länk. Får dom ordning på det så har dom alla möjligheter i världen att ta steget upp till Elitserien igen där dom hör hemma. Det är upp till dom själva och det sitter i deras egna huvuden att vilja ge 100% i 60 minuter.

Mitt Tips på hur kvalserien kommer att se ut:
  1. Djurgården
  2. SSK
  3. Rögle
  4. Leksand
  5. Timrå
  6. Karlskoga

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar