måndag 18 februari 2013

Sjukt o säga men ikväll håller jag på Malmö.

Dramatik! Det kommer bli en riktig rysare i slaget om tredjeplatsen och direktplats till kvalet i Hockeyallsvenskan. Tre lag är inblandade, Karlskoga, Västerås och vårt kära Djurgården. Karlskoga har just nu favör då man för tillfället innehar det åtråvärda platsen. Men det skiljer endast 1 poäng ner till jagade Djurgården som är i storform samt Västerås som ligger femma med endast 3 poäng upp till Djurgården, kan det bli mer spännande, nä tror inte det.

Ikväll så spelar Västerås hemma mot Malmö och det är nog första och enda gången jag kommer att hålla på Malmö. Nej föresten, jag kommer även hålla på Malmö nu på fredag då laget möter Karlskoga. Djurgården slog i lördags just Karlskoga med klara 4-0 på borta is och möter på onsdag Leksand hemma på Hovet. Ett Leksand som i stort sett redan är klara serievinnare då det skiljer 10 poäng ner till tvåan SSK med 5 omgångar kvar att spela. Tror inte SSK mäktar på att ta in det.

Jag tror och hoppas att Djurgården kommer att fixa tredjeplatsen. Det känns så och tittar man på de matcher som är kvar så har Djurgården ett bättre spelschema än sina rivaler och dessutom så ska Västerås och Karlskoga möta varandra på onsdag. Djurgården har kvar att möta; Leksand, Örebro, Tingsryd, Karlskorna som varit ett riktigt spöke för Stockholmarna och man avslutar i Haparanda mot Asplöven. Västerås har i sin tur kvar att möta; Malmö, Kalrskoga, Leksand, Asplöven och Örebro hemma medans Karlskoga har kvar att möta; Västerås, Malmö, Karlskrona, Leksand och även dom Örebro.

Att det är tre lag inställt på kval och helst av allt tredjeplatsen är inte att ta miste på. Men vem. Nu är det inte bara spelet som ska stämma utan vilket lag har nerverna på plats nu när det ska avgöras. För den mentala styrkan har precis lika mycket inverkan som den praktiska i pressade situationer som denna. Jag tror att det kommer stå mellan tå lag efter onsdag. Det ena laget är Djurgården och det andra Västerås. Jag tror Västerås vinner över Karlskoga på onsdag och det är även Västerås och Djurgården som visat bäst form nu i slutskedet, Karlskoga svajar och kommer inte klara pressen. Men hey, detta är hockey och då kan allt händå, Så tippa kan alla göra men hur det blir vet vi inte förns nästa helg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar