söndag 3 februari 2013

Åberg i Veckans VIASAT femma.

Det är kamp i fighten om kvalplatserna i Hockeyallsvenskan och tak vare SSK:s seger igår mot Karlskoga lever Djurgårdens möjligheter om att lägga beslag på tredjeplatsen och en plats i kvalet.

Hetast just nu i Djurgården är kanske Pontus Åberg. Efter beskedet att han inte får en plats i JVM laget så har han dundrat fram som en tornado på isen och på 15 matcher har det blivit 17 poäng. Så med all rätt och stor heder är det mycket rättvist att han tar en plats i veckans VIASAT femma.


Veckans Viasat-femma #19



MÅLVAKT:
Patrick Galbraith, Oskarshamn (2)
 
Han hade det tungt i Frölunda, men efter utlåningen till Oskarshamn har den danske landslagsmannen visat prov på fint spel. Konkurrensen från Stefan Ridderwall tycks bara ha sporrat 26-åringen som svarade för en riktigt fin insats i 6-1-segern över Mora. Trots utklassningssiffrorna motade han 41 skott i den matchen. 

BACKAR:
Thomas Mitell, Örebro
 
En handskada stoppade den spelskicklige backeleganten under en längre period, men den gångna veckan blev det tydligt att han är att räkna med igen. Assisten på Henrik Löwdahls avgörande mål mot Asplöven följdes upp av två mål mot Tingsryd, däribland det matchvinnande 3-2-målet. 

Dave Lindarv, Oskarshamn 
25-åringen värvades från Olofström inför säsongen. Steget till hockey på den allsvenska nivån har inte sett speciellt stort ut. Den offensive backen har tagit för sig ordentligt och var riktigt vass när Malmö besegrades i den viktiga streckmatchen i torsdags. 

FORWARDS:
Mattias Granlund, Oskarshamn
 
Det är ingen vild gissning att Mattias Granlund upplevde en av karriärens bästa hockeydagar i tisdags. Dels förlängde han sitt kontrakt med IKO, dels pangade den energiske forwarden in ett hattrick mot Mora. Granlund har bara gjort sex mål den här säsongen, men är i första hand ett energiknippe som bidrar med mer än mål och assist. 

Michael Raffl, Leksand (3) 
Den 24-årige österrikaren ser inte att gå ut att stoppa den här säsongen. Den gångna veckan blev han matchvinnare mot Almtuna och stod för tre poäng (1+2) mot Asplöven. 

Pontus Åberg, Djurgården 
JVM-petningen är ett minne blott. Efter jul har Pontus Åberg visat upp prov på samma fina kvalitéer som låg bakom hans genombrott i elitserien i fjol. Frenesin och farten är tillbaka och Åberg backar inte för att avlossa sin tunga kanon. Sköt tre mål på två matcher i veckan och nådde tvåsiffrigt. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar