lördag 2 februari 2013

Historiskt med Tre Kronor Ledgens

Dom tre stora på isen samtidigt. Jag pratar om Peter Forsberg, Mats Sundin och Börje Salming. Tre legender och idag stod dom på isen tillsammans hur stort är inte det.

Platsen för denna unika händelse är IF hallen i Waxholm där Tre Kronor ledgens idag spelade en match mot det lokala Waxholm. Om man kunde räkna ihop mästerskapsmedaljer, dvs VM medaljer, OS guld m.m på dom spelare som idag stod på isen så skulle man behövt ett mattesnille av högre rang. Det var en stor stund för en hockeynörd som en själv.

Men i samlingen av superstars så var det en spelare som var unik. En spelar av tre i Sverige som tillhör den unika skara spelare som vunnit allt. Han har vunnit SM, NHL, OS och VM. Det är inte Sudden. Det är inte Foppa. Det är inte Salming. Nä den spelare jag pratar om är Mats Näslund en av tre i Sverige som vunnit allt. Dom två andra är Håkan Loob och Thomas Jonsson. Mats spelade ihop med Djurgårdslegenden Jens Öhling och dom hade kul ihop. Dom skulle platsat i vilket lag som helst i tex hockeyallsvenskan om dom bara varit mer vältränade, vilket spel. Vilka killar.

Det var en stor Djurgårdsdag i Tre Kronor Ledgens, många av spelarna hade ett förflutet i Djurgårdströjan. Ett axplock av dessa är: Sudden, Jensa Öhling, Thomas Eriksson, Björn Nord, Challe samt i båset gästade Hardy Nillson, stor Djurgårds eftermiddag. Men giganterna idag var Sudden och Foppa som även spela ihop och som dom spelade. Vilka killar. Dom gjorde som dom ville. Att detta är toppen på vad Sverige haft i internationell ishockey är inte svårt att förstå och vilka starffar dom la.Lekfullt, elegant och vackert, så gör riktiga giganter. Det skönaste var att se Sudden, hur han hela tiden när han var på isen åkte omkring med ett stort leènde på läpparna. Den här killen gillar verkligen att spela hockey och som han gör det. Även om detta var en vänskapsmatch utan slagskott och tacklingar så såg man verkligen Foppas hunger att vinna, att vinna pucken i varje situation att hela tiden leverera. Stort, detta skulle man behöva i många elitklubbar i vårt land. Matchen slutade 4-5 till ledgens men det kunde blivit mer från våra svenska supperstars om man lagt i en växel till.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar