söndag 13 januari 2013

Två Djurgårdsspelare i Veckans VIASAT femma!

Att Djurgården är det hetaste och bästa laget i Hockeyallsvenskan just nu är det inget snack om. Det enda lag i mitt tycke som kan mäta sig med DIF just nu är SSK som tog sin sjätte raka vinst igår.

När man hetast i Hockeyallsvenskan så är det väl självklart och rättvist att Djurgården får med två Spelare i veckans VIASAT femma. Det handlar om backen Philip Holm som gjorde det avgörande målet hemma sist mot Örebro sen den superheta forwarden Marcus Sörensen som just nu är min personliga favorit. Enormt ettrig och duktig skridskoåkare, en spelare som kommer vara enormt viktig för Djurgården för att ta sig till en kvalserie.


Veckans Viasat-femma #16


MÅLVAKT:
Erik Hanses, Leksand
 
Det har dröjt oväntat länge, men nu har Hanses slutligen tagit plats i Veckans lag för första gången. Och det är en synnerligen välförtjänt utnämning efter en vecka där han hjälpt Leksand att plocka nio av tolv möjliga poäng. Nollan i daladerbyt mot Mora i lördags är naturligtvis fjädern i hatten. 

BACKAR:
Jens Olsson, Malmö (3)
 
28-åringen fortsätter att vara Malmös försvarschef. Den här veckan bidrog han till lagets offensiva utdelning genom att svara för fyra poäng (1+3) på två matcher. 

Philip Holm, Djurgården 
Holm är egentligen mer av en defensiv "stay-at-home-back", men mot Örebro tog den kraftfulle backen ett fint offensivt initiativ som ledde till det matchvinnande 4-3-målet. Hade utöver det en assist på sina två matcher. 

FORWARDS:
Michael Raffl, Leksand (2)
 
Leksands målkung fortsätter att leverera. Blev matchvinnare med sina två mål mot Örebro och är med sina 19 fullträffar bara ett mål efter Patrik Berglund och Evan McGrath i toppen av målligan. 

Jacob Blomqvist, Leksand 
Stal rampljuset vid bästa möjliga tidpunkt. Sköt ett hattrick inför ett fullsatt Globen när Leksand krossade Mora i det haussade Daladerbyt förra helgen. Snacka om tajming! 

Marcus Sörensen, Djurgården 
Fick en ganska taskig start på säsongen och var under stundom uppsatt som 13:e man. Den senaste tiden har målskyttet lossnat på allvar för 20-åringen. Två mål mot Bofors förra helgen följdes upp av mål både mot Leksand och Örebro i veckan. Just målet mot Örebro är något vi sent ska glömma

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar