söndag 6 januari 2013

Så slutar Hockeyallsvenskan utan NHL spelare

Äntligen, nu är det klart, NHL kommer igång och nu vänder dom tillbaka. Nu är dom borta alla NHL spelare och Hockeyallsvenskan återgår till det normala. Det normala livet bakom elitserien.

Hockeyallsvenskan har varit het i Höst. Det har vimlat av NHL spelare som lyft fram sina lag. Detta har gjort att massmedia har fokuserat mer på Hockeyallsvenskan än elitserien, en elitserie som varit en liga i skymundan av Hockeyallsvenskan. Men nu är allt normalt igen för nu blir det spel i NHL och alla stor stjärnor flyttar tillbaka till andra sidan Atlanten.

För en del lag är detta det absolut värsta som kunde hända men vissa andra lag står kvar som vinnare och en sak är säker att detta kommer ha stor inverkan på tabell läget i slutet av säsongen.
De stora vinnarna nu när NHL spelarna flyttar tillbaka är Leksand, Djurgården, Malmö och till viss del Karlskoga. De lag som får det tufft är Västerås, Mora, SSK och framför allt Almtuna. Det kommer bli en del förändringar i tabellen och det kommer synas ganska snart vilka som haft nytta av sina NHL förstärkningar. Mitt tips och hur jag tror att topp sju kommer se ut när Hockeyallsvenskan är avslutad är följande:

  1. Leksand
  2. Karlskoga
  3. Djurgården
  4. Malmö
  5. SSK
  6. Västerås
  7. Örebro
Tittar man vidare på ett eventuellt kval tror jag att det är följande lag som spelar en kvalserie.
  • Leksand
  • Karlskoga
  • Djurgården
  • SSK
  • Rögle
  • Timrå
Kvalserien kommer alltså nästan vara den som spelades förra säsongen förutom att SSK är där istället för Örebro.

Detta är spekulationer men hur som så är det en het kvalserie vi står inför och denna säsong är det inte omöjligt att det är två lag som faller ur Elitserien för att ersättas av två nya från Hockeyallsvenskan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar