fredag 4 januari 2013

DIF magiska kväll på Hovet

Nervöst, slarvigt, ofokuserat,  10 min powerplay utan mål. Ja så såg det ut för Djurgården efter två perioder idag på ett fullsatt Hovet. Men sen hände det något.

Det som hände i tredje perioden var något magiskt. Vi som var på hovet ikväll kommer aldrig glömma denna kväll. Först kom kvitteringen och innan speakern hunnit annonsera målet så kom ledningsmålet för DIF. Inom en minut efter det kom 3-1 målet, sen explodera Hovet, och det blev ett målkalas vi sällan skådat. Allt gick nu Djurgårdens väg. Puckar studsar hit och dit och framför allt in i mål, Sörensen två mål, Johner två mål, Ölvi och Linkan ett varsitt och helt plötsligt så stod det 6-1 som också blev slut resultatet. Karlskoga blev bokstavligen sänkta av Djurgården, speciellt efter att Micke Holmqvist golvat en Karlskoga spelare. Karlskoga var ett slaget lag och var aldrig nära att rubba Djurgården i tredje perioden.

Men en sak vill jag kritisera Karlskoga för. Ni är ett duktigt lag och ni spelar en bra Hockey, men idag förlora ni min respekt som lag. Detta gnällande, Hela tiden. Vad håller ni på med. Det ni visade upp idag hör inte hemma på en hockeyrink. Vad tror ni att ni vinner på ert gnällande, inget och det fick ni bevis på idag. Att ett topplag i Hockeyallsvenskan kan ha en sån dålig sida var inte vad jag räknat med.

Till sist så måste jag bara lyfta på hatten för Djurgårdspubliken och dagens matchvärd Järnkaminerna. Ni var idag Djurgårdens sjätte spelare och var det några som aldrig gav upp så var det ni. 8024 på läktarn som helt hysteriskt lyfte fram sitt Djurgården finns ingen annan stans i hockeysverige eller för den delen hockeyvärlden. AIK är så avis. Ni har verkligen visat att en sann supporter lyfter sitt lag.

En liten filmsnutt på Publiken som aldrig gav upp.