måndag 7 januari 2013

Gameday: Leksand vs Djurgården

Kvällens match mellan Leksand vs Djurgården är en drabbning mellan idag Hockeyallsvenskan formstarkaste lag. Leksand kommer till kvällens match med en 5-0 seger över Mora på ett fullsatt Globen medans Djurgården  kan stoltsera med en mirakel vändning och överkörning av Karlskoga med 6-1 på ett fullsatt Hovet.

Båda dessa lag är också dom stor vinnarna nu när NHL spelarna åker tillbaka för spel i NHL och det är mellan dessa stora Giganter slaget om Hockeyallsvenskans bästa lag står emellan. Frågan är bara hur laddade Leksandsspelarna är. Efter urladdningen i lördags på Globen med utgång på kvällen så kan det vara svårt att hitta energin som kommer behövas för att slå Djurgården. Ikväll vet vi. Dessa två formstarka lag känns som självklara i en Kvalserie och jag byter gärna ut Rögle och Timrå i Elitserien just mot Leksand och Djurgården.

Leksand har dragit ifrån lite i tabellen som etta med 73 poäng, medans Djurgården ligger sexa på 58 poäng och behöver alla poäng dom bara kan få. Samtidigt ikväll spelas en anna superhet match i hockeyallsvenskan och det är den mellan Malmö och Karlskoga. Karlskoga ligger tvåa på 68 poäng och är grymt revansch sugna efter stor förlusten mot Djurgården. Malmö är i samma situation som Djurgården, man ligger femma i tabellen med 60 pinnar och behöver också varenda poäng man kan få för att hålla undan för ett jagande Djurgården. Ikväll vinner Djurgården, men det kommer bli dramatiskt och dom vinner troligtvis i sudden.

Djurgårdens trupp mot Leksand

Målvakter
37. Chet Pickard
(39. Adam Reideborn)

Förstafemman
19. Jimmie Ölvestad - 9. Kristofer Ottosson - 46. Pontus Åberg
21. Marcus Bohman - 33. Timmy Pettersson

Andrafemman
23. Fredrik Bremberg - 83. Dustin Johner - Petr Kalus
56. Erik Gustafsson - 29. Victor Berglind

Tredjefemman26. Tim Eriksson - 18. Michael Holmqvist - 66. Marcus Sörensen
36. Philip Holm - 51. David Lidström

Fjärdekedjan
20. Christian Eklund - 61. Markus Ljungh - 17. Henrik Eriksson

Matchen sänds som huvudmatch på VIASAT.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar