söndag 19 augusti 2012

Pickard, gårdagens stora man


Från osäkert kort till hjälte: Det var inga glädjevrål från fansen direkt när det blev klart vem som skulle vakta kasse inför den så viktiga säsongen 2012/2013. Chet Pickard? Who? Så, många var väldigt nyfikna inför matchen igår att få se vad denna unga Kanadensare gick för. Och vilket besked han gav oss, efter lite darrigt spel i första perioden där han fick chansen att komma in i flytet så spikade han igen. 32 skott mot mål och inte en enda släppte han förbi sig och detta i sin första match på svensk is och för sin nya klubb Djurgården. Det var verkligen svar på tal.

Skicklig med klubban, snabb mellan stolparna och ett riktigt bra spelsinne, när spelarna lär sig detta så kommer Djurgården kunna dra nytta av de snabba uppspel som kommer att komma från Chets klubba. Han visade igår hur han snabbt han ville sätta igång spelet men igår så fanns det ingen att spela till. Detta kommer bli ett grymt vapen i powerplay.

I pressen idag så är det bara en man som det skrivs om efter seger igår och det är Chet, "Challes lyckodrag", DIF:s glädjebesked", "Pickard storspel rädade DIF" m.m Visst det är bara två träningsmatcher och det är långt kvar på säsongen. Men jag tycker att Challes båda Kanadensare verkligen visat att dom är här för att vinna, här för att ge 100%, här för att spela upp DIF till elitserien igen och det känns väldigt bra med Johner och Pickard i laget. Precis den energin och karaktären som behövs.

Läs sportexpressens artikel här

Läs sportbladets artikel här

Läs Hockey Sveriges artikel här


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar