lördag 18 augusti 2012

Gameday: DIF vs Fribourg-Gottéron


Vilken kväll det var igår, nu laddar vi om för idag är det ny match:

För motståndet ikväll står åter igen ett Schweiziskt lag, denna gång är det Fribourg-Gottéron, inte det lättaste namnet att uttala. Fribourg ligger i västra Schweiz och namnet Gottéron kommer från floden som rinner genom staden. Kluibben grundades 1938 och man spelar i serie A. Man fick sin första ishall 1982 och man har aldrig vunnit någon liga titel. Laget spelade igår borta i Gävle mot Brynäs och förlorade då med 4-2, så räkna med att laget kommer att ge allt för att få med sig 3 pinnar ikväll innan man åker hem.

För mig var Djurgården ett stort glädje ämne igår. Visst, det finns en del kvar att göra framför allt i positionsspelet, men det finns vissa äldre spelare som måste höja sin nivå. Tre av fyra mål igår kom i power play vilket är glädjande för var det något DIF hade svårt med förra säsongen så var det just spelet i den spel formen. Stundtals så det lite rörigt ut i 5 mot 5 men ikväll kommer det säkert se bättre ut, får man ordning på sina positioner så kommer det bli riktigt bra.

Borta från dagens match är Lenhammer och Nils Andersson som båda ådrog sig varsin hjärn skakning i gårdagens match. Även Linka är tveksam till spel idag men glädjande nog är Pontus Åberg tillbaka och tar hans plats tillsammans med Weigel och Johner. Även Ludwig Blomstrand är borta pga skada. Erik Erkan Gustafsson som igår blev målskytt går in som backpar med Linus Arnesson i tredje linen. Adam Reideborn visade ett stabilt lugn i kassen igår och får ett stark godkännt. Idag ersätts han av Chet Pickard, klokt av Challe och få igång båda målvakterna.

Vill ni inte missa dagens match på hovet som börjar Kl 16.00 så finns det fortfarande billjeter kvar och jag kan bara säga att ni 2023 som var på hovet igår stod för en fantastisk stämning som bara Djurgårdspubliken kan bjuda på. Det borde finnas chans till en större publik idag och därmed en grym stämning och vem vill missa det.

Truppen i dagens match:

Målvakter
37. Chet Pickard
(39. Adam Reideborn)

Förstafemman
44. Fredric Weigel - 83. Dustin Johner - 46. Pontus Åberg
33. Timmy Pettersson - 51. David Lidström

Andrafemman
19. Jimmie Ölvestad - 9. Kristofer Ottosson - 61. Markus Ljungh
4. Elias Granath - 36. Philip Holm

Tredjefemman
66. Marcus Sörensen - 20. Christian Eklund - 17. Henrik Eriksson 
8. Linus Arnesson - 56. Erik Gustafsson

Fjärdekedjan
26. Tim Eriksson - 18. Michael Holmqvist - 10. Alexander Wennberg

Extraspelare
41. Alexander Falk




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar