måndag 6 augusti 2012

Äntligen hockeysäsong!


Vad ska man säga, äntligen så börjar det, den eftrlängtade, den underbara och fartfyllda. Jag pratar om hockeysäsongen.

Efter en sommar och semester som mest handlat om att åka runt och hitta solen, så är det skönt att äntligen få bege sig till ishallen. Att ha semester och försöka aktivera ungarna när det inte går att sola och bada är ingen lek. Ett par dar går det, då har man fullt med aktiviter att ta till. Men sen. Då fantasin tagit slut då aktiviterna blir färre och färre, då är det inte kul längre.

Men förra veckan så öppna sig himlen. Man såg ett ljus, ett ljus fyllt av glädje och possitivitet. Då började hockeysäsongen. Djurgården gick på is och sonen Isak hade ett svettigt hockeyläger hela veckan. Man satt på läktaren i ishallen igen och lyckan var total. nu kör det igång.

Vissa förändraingar har hänt från förra säsongen. Först o främst så blir det Allsvensk hockey i år med vårt kära Djurgården. Med ett mål att ta sig tillbaka till elitserien direkt är det ett intressant lagbygge Challe har gjort och det ska bli spännande när det väl drar igång att se denna blandning av gamla och nya spelare ute på isen som ett lag. Jag ska erkänna att jag var orolig ett tag då det var endast nån vecka kvar till uppstart och man fortfarande inte hade någon målvakt. Kan även säga att det fortfarande är ett orosmoment då man inte har kläm på Chet och vad han går för. Men laget som kommer till spel har mitt fulla stöd. Jag tror att vi kommer få se en helt ny typ av hockey från Djurgården och då på ett possitivt sätt.


För min son Isak 14 år, så är det en viktig säsong. det är den näst sista säsongen som ungdom innan det ska väljas hockeygymnasium samt vidare uppgång till juniorerna. Isak hade en bra utvecklingskurva förra säsongen och har vuxit till sig fysiskt och framför allt mentalt. Han visar en sund inställning till hockeyn och motivationen är på topp. Isak har alltid varit minst men har nu börjat växa och bygga muskler vilket gjort att det ömmar i visa kroppsdelar, vilket i sig inte är så konstigt när man växer fort, men är samtidigt ett orosmoment. Men med rätt träning för att undvika skador så ser han verkligen fram mot denna säsong.

Kort sagt så är det härligt att det drar igång och vi syns väl på hovet den 17/8 då Djurgården gör sin första ET match. Nu kör vi.....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar