fredag 17 augusti 2012

Gameday: DIF vs SC Bern


Äntligen gameday!

Ikväll smäller det, som man har längtat, DIF första match för säsongen. Men det blir ingen enkel resa när man hemma på hovet tar emot dom 12 falldiga Schweiziska mästarna SC Bern. Den Schweziska huvudstadklubben vann sitt senaste guld säsongen 2009/2010 och man kan stoltsera med de högsta publiksiffrorna i europeisk ishockey. Det finns straka traditioner med svenska spelare i SC Bern och även denna säsong så finns ex Djurgårdaren och elitseriens poängkung från förra säsongen Niklas Danielsson med i laget. SC Bern tog en paus från European Trophy förra säsongen men gör idag ny premiär i tuneringen.

Va kan vi då säga om Djurgården inför dagens match. Ja det ska nog mycket till om Djurgården ska ta tre pinnar ikväll. Men jag hoppas få se ett krigande Djurågrn som verkligen ger allt och blir det en förlust så får man lära sig något av matchen. Det är tuff matchning Djurågrden har framför sig i European Trophy och man får nog räkna med en del förluster men att det ska förhoppningsvis ge reultat sen när Hockeyallsvenskan börjar. Eftersom det är ett helt nytt lag med nya karaktärer så kommer det säkert kastas om en del i formationerna under resans gång innan man hittar den där grund stommen i laget. En riktigt bra värdemätare blir matchen den 30/8 hemma på hovet mot svenska mästarna Brynäs, missa inte den. Det finns fortfarande biljetter kvar till matchern imorgon Lördag samt mot Brynäs och ni bokar enklast via DIFhockeys hemsida.

Första formation imorgon när det dra igång blir: Bremberg, Johner, Weigel och David Lidström samt Timmy Pettersson som backar. Jag hoppas även få se bronkar kedjan med Hank, Fimpen och Holmqvist.

Som sagt grymt skönt att det dra igång och det ska bli spännande och se det nya Djurgården.

Vi syns på hovet!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar