lördag 18 augusti 2012

2 av 2, mycket bra Djurgården


En fråga, är detta laget Djurgården ska spela i Hockeyallsvenskan med? Nice........

Challe och grabbarna kunde inte önskat sig en bättre start än den dom fått. Två matcher på två dagar, två vinster på två matcher, sug på den. Vann vi en eller tar vi poäng så är det bra. Så gick tankarna lite när det i fredags var dags för säsongens första match. Detta är klart mycket bättre än vad jag vågat hoppats på. Ett bevis på att Challe byggt det nya laget klokt och med rätt karaktärer som verkligen vill vinna, vinna som ett lag.

Matchen idag var mycket jämnar och det var betydligt högre kvalitet på Hockeyn. Inte alls så fysisk utan mer skridskor och spel. Fribourg-Gottéron var ett klart bättre och skridskor snabbare lag än Bern och det märktes på Djurgården. Man hade svårt med FG snabba spel och gick bort sig i sina markeringar. FG var det klart bästa laget i första perioden men lyckades inte nätta bakom dagens man, Chet Pickard som verkligen visade att han har bra kvalitéer.  När Djurgården anfall så hade man svårt att vinna andra puckarna då det var för långt mellan forwards och backar i anfallen och det behövs mer trimning i lagets positionsspel.

Andra perioden var betydligt bättre i Djurgårdsögon sett. Man tog vara på sitt snabba spel och Erik Gustavsson var lysande i många anfall där han med sin snabba skridskoråkning drev upp anfallen. Han var dessutom ytterst nära att sätta ledningspucken men pucken gick i innerstolpen och ut så det ekade på hovet.
Med 20 sekunder kvar av andra perioden så kan Djurgården ändå ta ledning genom Hank the Tank, och det var psykologiskt viktigt att kunna avsluta perioden med ledning.

Challe möblerade om lite i sina formationer och bland annat så blev det en ny gamal rutinerad kedja med grabbarna Ölvestad, Linkan och Ottosson. Formationen skapade bra tryck i anfallszon varje gång dom var på isen. Båda lagen böt chanser i tredje perioden och FG tog ut målvakten på slutet men lyckades inte få in någon puck bakom den storspelande Chet, som helt klart var dagens man. Chet verkar vara en lyckolott för Challe och han visade han vill och kan. En annan spelare Djurgården helt klart kommer ha glädje av är Johner. Bli inte förvånad om han vinner poängligan i årets Hockeyallsvenska. Ständigt målfarlig och ettrig, enormt svårstoppad för motståndarna.

Det har varit underhållande två dagar. Challes lagbygge visar upp stort kunnande och en härlig vilja att kämpa och det tillsammans som ett lag. Men ett måste för att vara i toppen i Hockeyallsvanska är att vara säkra i sina positioner, det var på tok för mycket slarv med den biten vilket gör att många puckar går rakt i händerna på motståndarna. Jag är helt säker på att dom vet om problemet, laget är nytt, så när det är dags seriestart så kommer det se annorlunda ut.

Tack Djurgården för ni har förgyllt min och många andras Djurgårdares helg.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar