fredag 1 november 2013

Viljan gav Djurgården 2 poäng

Det var inget skön spel men det fanns vilja. Efter en kass första period och en andra period som Västerås ägde då man även tog ledningen med 2-0 så kom Djurgården in till tredje perioden och visade vilja. Man ville vinna hemma på hovet och man gav sig f.. på att fixa det.

Med den fantastiska hemmapublikens stöd så stred Stockholmarna i varje moment. Man fick fördelen av att Västerås börja tröttna och dra på sig utvisningar och helt plötsligt så var det kvitterat, 2-2. Man fick med fem minuter kvar av sista perioden även fördelen att spela 5 mot 3 men man slarvar bort sina chanser. Just slarvet är ett stort problem hos Djurgården. Slarv i avsluten, slarv i passningarna och slarv i sina positioner.

Att man vann idag berodde till största del på vilja. Slarvet måste upphöra, man måste få till  precisionen i sitt spel, passningarna ska sitta på bladet och man måste ta till vara på sina chanser i avsluten. Får man det plus att man forsätter och visa den viljan man visar upp i sista perioden idag så blir Djurgården mycket svåra att stoppa i årets HA.

Idag var Petr Kalus tillbaka i Djurgården, en Kalus som var väldigt anonym. Meningen är att Kalus ska lyfta det fysiska spelet i laget men det fick vi inte se mycket av idag, mest fysisk på isen ikväll var Ahlén. Visst detta var Kalus första match och han har endast hunnit träna ett pass med laget sen han anlände till Sverige i onsdags, så det kommer bli skilnad var så säker.

Djurgården får med sig två poäng idag, och man vinner på straffar. Precis ni läste rätt, straffar. Är det något laget har haft svårt för under säsongen så är det just straffar. Men ikväll var det ett trend brott. Adam spikade igen i målet och Nicklas Heinerö kan göra straffomgångens enda mål.  Djurgården vinner ikväll över Västerås med 3-2 efter straffar och en stark upphämtning av ett 0-2 underläge. Bra kämpat.