måndag 11 november 2013

Insprationslöst Djurgården räddar 2 pinnar.

Helt ärligt så överdriver jag inte när jag säger att detta var säsongens sämsta match. Det fanns inte mycket som stämde för Djurgården idag och ska man se något possetivt så är det bra att få med sig två poäng även när man spelar så dåligt.

Uppehållet verkar ha segat till killarna för det var ett segt och viljelöst Djurgården som var på isen idag. Utan att nämna några namn så var det många som spelade långt ifrån den nivån man ska ligga på. Men en spelare som jag verkligen vill lyfta fram idag är Robin Norell som var tillbaka i spel efter sin käkskada. Spelsäker och viljan att spela, tror att detta kan bli en riktigt bra säsong för Robin, men idag var han själv att vilja spela hockey.

Passningarna fanns det ingen precision i och farten och spelet bromsades upp av passningar som slängdes iväg utan att nå fram eller mottagningar som låg på låg juniornivå. Nä detta funkar inte. Tur var att Almtuna hade precis samma dåliga spel.  Två perioder utan mål, Djurgården hade mål chanser men saknade precision och fokus i avslutsmomenten. Dessto längre tiden gick så blev man mer och mer orolig att Almtuna skulle komma loss och få ett lednings mål. Detta var precis vad som hände.

Åtta minuter in i tredje perioden så kommer Uppsala lagets ledningsmål. Nu tände Stockholmarna till, man börja ligga på och vinna närkamper samt att man får med sin en utvisning där Ahlén kan få in pucken och det är kvitterat. Men att det måste till ett mål i baken för att få fart på grejerna.

Men resten av perioden och förlängningen forsätter i samma oinspirerade spel som tidigare i matchen. Matchen ska få avgöras på straffar. Även här tar Almtuna kommandot och leder med ett straffmål när Guter kan kvittera i sista straffomgången och det ska få avgöras på suddenstraffar.

Det behövs bara en omgång i suddenstraffarna då Almtuna missar sin straff och Sam Lofquist kommer in och sätter sin. Djurgården vinner hemma på Hovet mot Almtuna med 2-1 på straffar. Men helt ärligt så vinner man inte en tvåa utan man förlorat en trea.

Nästa hemmamatch är redan på onsdag mot Mora och jag tar bara för givet att vi inte kommer att få se ett lika viljelöst och oinspirerat Djurgården på isen då.