fredag 22 november 2013

Djurgården kan vinna, man vet bara inte hur....

10 matcher utan vinst under full tid. Resultatet har kantras av X matcher och nu två tunga förluster varav en i ren utklassningsstil av Timrå. Detta är Djurgårdenhockeys facit så här långt. Men sitt lugnt, det är inge fara. Man ligger på en femte plats i tabellen och det är inte långt upp till en kvalplats. Det här kommer att ordna sig.

Laget har kompetensen till att spela kval till SHL, man är det klart bästa laget i serien när man är på topp och allt stämmer. Man ska kunna vinna fler matcher under ordinarie tid, man vet bara inte hur.
Det pratas mycket om att årets lag är bättre än förra årets som då bestod av en rad Djurgårdsikoner och storspelare där ingen av dom presterade eller tog ansvar. Sant. Årets lag är en lagmaskin utan stora stjärnor och profiler. Laget jobbar som ett lag och det är en för alla, alla för en. Men håller detta? Nej. Just nu saknar man en storspelare, en tung rutinerad stjärna som kan kliva in och avgöra dom täta matcherna.

Man behöver en spelare med rutin och kunnskap samt pondus att få med sig de övriga i att vinna matcher. Inte vika ner sig, inte falla tillbaka utan kliva fram och våga och avgöra. Precis som en rutinerad storspelare. 

Man har laget, man har kompetensen, nu behöver man ledaren.

Det här ordnar sig, Djurgården kommer spela kval, frågan är bara vem som ska leda  på isen och visa vägen.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar