fredag 18 oktober 2013

Skön 3 poängare för Djurgården

Det var länge sen en tre poängare kändes så skön som ikväll. Samtidigt så var det länge sen jag såg så dålig hockey på Hovet som ikväll. Djurgården var inte bra men Rögle va sämst, dom var fasiken inte bra. Då känns det faktisk ännu skönare att det hela slutar med vinst och tre poäng till Djurgården. Stockholmarna vinner hemma på hovet ikväll med 1-0 över Rögle.

Man kan undra vad som var fel i Rögle. Jag skulle säga det mesta. För att börja med något så måste man få skotten på mål om man vill göra mål. Och var det något som saknades i Rögle så var det målchanser, efter två perioder så hade man endast fått iväg sju skott på mål? Inte bra. Sen så var laget uddlöst, Tjärnqvist va var han, Nylander sr va han me alls och så Nylander jr, viljan att kämpa men ett nr för lätt. Det var inge problem för Djurgårdens backar att lyfta bort honom och det blev en tung kväll för den unga påläggskalven. Det finns en hel del att göra i Rögle och det måste göras fort.

Djurgårdens mål kom som vanligt nu mera efter 6 sekunder i PP och det var mr Johner som fick äran att dundra in ett välplacerat skott. Power play spelet har blivit Stockholmslaget vassaste vapen, törs nog säga att dom är bäst i Hockeyallsvenskan i den spelformen. Även lagets boxplay fungerade mycket bra. Rögle fick inte till något farligt power play i något av dom tillfällena när man hade fördel av den spelformen. Dels för att skåningarna var otroligt ineffektiva samt att Djurgården var grymt effektiva i sitt Box play.

Adam Reideborn blev utsedd till matchens lirare i Djurgården ikväll. Helt rätt enligt mig. Adam spelade stabilt och lugnt samt fick ikväll nolla Rögle. Bra jobbat Adam. En spelare som sliter enormt mycket i alla spelformer är lilla Steve Saviano . Steve är en spelare som verkligen spelar för laget. En spelare som även ger lika mycket av sig själv till dom andra i laget vid sidan av isen. En stor tillgång för Djurgården.

Vi 4800 personer som var på hovet i kväll är nog eniga om att det var ingen toppunderhållning vi bjöds på, men samtidigt är vi glada över att Djurgården höll undan och säkrade tre pinnar. Bara det var det värt att komma till hovet för. Det syntes även på spelarna att detta var sköna poäng, laget visade upp stora glädjescener efter matchen, Skönt, nu kan vi sussa gott.

Aktuell tabell Hockeyallsvenskan

#
Lag
GP
GD
P
1
Karlskrona HK
12
33
28
2
IF Malmö Redhawks
11
12
23
3
BIK Karlskoga
12
11
23
4
Djurgårdens IF
12
8
23
5
VIK Västerås HK
12
8
23
6
Asplöven HC
12
-5
18
7
Mora IK
12
4
17
8
IF Troja/Ljungby
12
-8
17
9
Timrå IK
12
-6
16
10
Södertälje SK
12
-8
16
11
IK Oskarshamn
12
-14
16
12
Rögle BK
13
-6
14
13
IF Björklöven
12
-10
9
14
Almtuna IS
12
-19
9

1 kommentar:

  1. Håller med om att det var en dålig match, men 3 sköna pinnar blev det. Spelar lite juniorbetonat. Tuta och kör. Inget tydligt spel, men tre friska och hållen nolla. Kommer bli bra om vi vågar spela vårt spel, för vi har gubbar som ska och kommer lira ut dom flesta andra lagen i serien. / Hasse

    SvaraRadera