fredag 11 oktober 2013

41 sekunder från 3 pinnar....

Den första perioden idag på Hovet mellan DIF vs Karlskrona var det bästa Djurgården visat upp så här lång i Hockeyallsvenskan, Karlskrona så bleka ut och det var inget snack om vem som ägde perioden. Trots det så var 1-1 efter 20 spelade minuter.

Men i andra perioden ändrades matchbilden, matchen blev betydligt jämnare och lagen byter chanser med varandra där Karlskrona blir allt farligare i sina anfall. Att detta var ligans kanske två vassaste anfall som ställdes mot varandra  märktes. Båda lagen ville spela sin anfallshockey och var hela tiden på offensiven.

Det var jämnt, Karlskrona anfall kom oftas rakt på medans Djurgårdens som vanligt kommer från sidorna där man även kör fast.  Ett jobbigt spel som Karlskrona på ett effektivt sätt kontrollerade. Djurgården leder sista perioden med 3-2 och laget kör en klassisk miss. Man börja titta på klockan och försöker bara spela av tiden. FEL! Man får inte förlora sitt spel, speciellt inte mot ett offensivt lag som Karlskrona. Det skulle även straffa sig denna kväll med 41 sekunder kvar av slutperioden tar Karlskrona ut målvakten och kan kvittera.

Kvitteringen kommer efter en situation där det fumlas i Djurgårdszonen och ett rappt backskott från Blekingelaget för matchen till förlängning. Karlskrona kommer till Hovet som serieledare och befäster den positionen genom att ta 2 poäng på Hovet ikväll. Segermålet kommer dryga 2,5 minut in i Sudden som innebär seger med 4-3 för Karlskrona.

Detta var ett toppmöte som jag efter första perioden var helt säker på att Djurgården skulle gå segrande ur. Men som jag sa till min sambo i mitten av tredje: