tisdag 1 oktober 2013

Djurgården, bästa laget......i 20 minuter.

Jag har svårt att ta på det, jag har svårt att förstå och jag kan inte begripa att det ser ut som det gör i match efter match. Djurgården kommer ut på isen hemma på Hovet ikväll och bokstavligen kör över Timrå, i 20 minuter. Precis i 20 minuter spelar man lysande hockey och man sitter bara och njuter på läktaren. Sen tar det slut. Vi har sett det förr och nu händer det igen.

Vad är det som är så svårt, vad är det som gör att det inte går att hålla tempot och spelet i hela matchen. Eller man kanske ska fråga sig hur motståndarna så enkelt läser sönder Djurgårdens spel. Idag höll det på att gå åt pipan men man klara sig på målsnöret. Eller klara sig, man vann inte två poäng idag utan man förlora tre. Djurgården lyckas vinna hemma mot Timrå i Sudden med 5-4 efter man har haft ledning i första perioden med 3-1. Efter en seg andra period så höll allt på att rasa i tredje då Timrå gick från underläge 1-3 till ledning 4-3 och Djurgårdens kvitteringsmål kom med dryga tre minuter kvar av perioden. Huuuu inte bra.

Men vad är det som händer med killarna. Jag vet att Zabel och Nyman har en klar ide på hur dom ska spela och en klar plan på hur man ska hitta tillbaka till sitt spel vid olika senarium. Det är en gåta, en gåta som måste lösas. Djurgården är laget just nu som inte kan vinna under ordinarie tid och det måste det bli ändring på. För Djurgården är samtidigt när det stämmer Hockeyallsvenskan bäst lag, men det räcker inte att vara bäst i 20 minuter för att vinna matcherna.

Jag tror på det här laget, jag tror på Djurgården. Och som Zabel sa idag, " alla lag vill slå Djurgården, ett tecken på det är att lagen höjer sig och gör en topp match mot Djurgården för att sedan matchen efter sänka kvalitén och förlora matcher mot betydligt lättare motstånd". Det här kommer bli bra.