fredag 4 oktober 2013

Hockey är Hockey

Jag bara älskar hockey. Hockey när den är som bäst, när den är så där oförsägbar, precis som den är nu i både SHL och Hockeyallsvenskan. När den får våra hockeyexperter att höja på ögonbrynen och inse att allt dom tippat och förespått går åt pipan. Visst är det härligt.

Tittar vi på SHL så ligger topplaget HV71 på kvalplats just nu, vem hade trott det innan serien drog igång. Laget har stora problem med skador och lagets målvaktsgigant Wesslau är bänkad. Helt otippat och jag kan inte låta bli att gila det. Spelar ingen roll hur mycket pengar laget har, det handlar om spelet hockey och allt kan hända.

Men samtidigt som HV71 plågas på en kvalplats så går nykomlingen Örebro från klarhet till klarhet. Närke laget har värvat klokt, man tar skalp på skalp och laget ligger fyra i tabellen i sin första säsong i högstaligan någonsin. Jag kan inte låta bli att gilla det, det handlar om spelet hockey och allt kan hända.

Tittar vi på Hockeyallsvenskan så ser vi samma mönster där. Rögle värvar NHL backar samt far och son Nylander. Laget tippas ligga på topp tre, men vad händer. Inget stämmer, laget får inte till det och nu ligger man näst sist i serien. Va hände sitter man och undrar i stugorna runt om i Ängleholm.

Samtidigt går förra säsongens Jumbo Karlskrona som tåget, bara en torsk så här långt och man radar upp solklara segrar på rad, imponerande och helt oförsägbart för våra experter. Och vad händer med vårt kära Djurgården? Man vinner sin grupp i European Trophy och ska spela slutspel i Berlin. Storfavoriter i serien. Laget är stundtals det klart bästa laget i Hockeyallsvenskan men Stockholmarna har stora problem med att hålla hela matchen ut med sitt unga lag och man haltar i tabellen. Jag kan trots allt inte låta bli att gilla det, det handlar om spelet hockey och allt kan hända.

Men i slutändan så brukar experterna få rätt. HV71 kommer troligtvis trots allt ta sig till slutspel, men den långa vägen och Karlskrona kommer till play off men inte längre för så brukar det sluta. Och  jag kan inte låta bli att gilla det, det handlar om spelet hockey, där experterna till slut får rätt.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar