lördag 10 augusti 2013

Tre ex Djurgårdare fortfarande utan kontrakt.

Det börjar närma sig ligastart runt om i hockeyvärlden men fortfarande går det talangfulla  hockeyspelar utan kontrakt. Vissa gör det med flit och rutin för dom vet att det alltid dyker upp något och man väntar på det som ger bäst betalt. Andra börjar nu sova lite sämre på nätterna i väntan hur det ska bli. Tre ex Djurgårdare av hög kvalitet har fortfarande inget fått några nya kontrakt påskriva. Det är två backar och en forward. Douglas Murray, den tuffa backen som är aktuellt i kommande OS som gjorde ett riktigt bra slutspel i NHL med sin nya klubb Pittsburgh, troligtvis sin bästa säsong ever, står utan kontrakt. Douglas tränar just nu med Djurgården och är inte själv så nervös för att det inte ska bli spel i NHL till hösten.

Även backen Daniel Fernholm är klubblös, men så brukar det se ut för Daniel inför säsongerna. Daniel själv som spelat i KHL vill tillbaka dit och väntar ut starten innan han tittar på något annat.

Flyttgubben nr 1 Mika Hannula en erkänt duktigt forward en lirare med grym skridskorteknik. Men är också en spelare som flänkt runt en del, 16 olika klubbar har det hittills blivit och han letar nu efter sin sjuttonde. Förra säsongen var inte en av Hannulas bästa och den har inte direkt stärkt hans aktier om en välbetald roll i någon stor klubb, Mika är också känd för att jaga feta lönekuvert istället för hög kvalitet på hockeyn.

Inga av dessa spelare kommer var aktuelle för Djurgården. Vilket inte är någon förlust. OK, sorry, självklart skulle en spelare som Murray vara en tillgång och publikmagnet för Djurgården. Men dom ekonomiska resurserna finns inte just nu för klubben. Men 100 spänn på att vi kommer få se Douglas i fight i NHL denna höst.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar