torsdag 15 augusti 2013

Djurgårdenhockey kämpade och vann.

Vilken härlig kväll. Period 1, super. Period 2, katastrof. Period 3, helt underbar. Så kan man sammanfatta Djurgårdens kväll på Hovet.
Efter andra perioden leder TPS med 4-1 och läget känns ganska kört. Men i andra period pausen så intervjuas Djurgårdens enda målskytt så här långt, Mattias Kalin, och han hade lösningen.
-Vi behöver bara göra fyra mål till för att vina matchen.
Det var precis det Djurgården gjorde. Man kommer in i tredje och visar upp en härlig vilja och ett underhållande anfallsspel och helt plötsligt så är det utjämnat till 4-4. Målskyttar i perioden blir, Johner, Sörensen och Ljung. Efter en mållös sudden så kan Guter avgöra i starffomgångens sista straff.

Det mesta såg klart bättre ut än förra säsongen, om vi tar bort andra perioden. Bättre och lugnare backspel och en mer offensivare back än Sam Lofqvist får man nog leta efter, men grymt teknisk och han skulle lätt platsa även på en forward position. Kul att även se David Printz igen. Detta är var hans sista match i den första uppgörelse som finns laget och David emellan. Men jag hoppas verkligen han får stanna hela säsongen. Printz gjorde oss inte besvikna utan bjöd på några riktigt härliga open ice taklingar, så grymt att se. Även Ahlen var på bästa humör och slet hårt och fysiskt.

Ja det var en härlig kväll på hovet och jag gillade verkligen det jag såg på isen. Det är förstås bara andra tränings matchen men det finns mycket som lovar gott för den stundande Hockeyallsvenskan. Och när det gäller straffar så har Djurgården helt plötsligt en hel uppsjö med kompetenta straffskyttar, när hände det senast. Anfallsspelet kommer tillhöra Hockeyallsvenskan absolut vassaste och killar som Sörensen, Guter, Johner, Saviano, ja hela forwards sidan kommer göra livet surt för deras motståndare. Jag säger Bravo, Zabel och Nyman. Bravo Challe. Bravo Djurgårdenhockey.