fredag 23 augusti 2013

Fantasi & Finess, Djurgårdens segervapen

Ska det bli en härlig vana att knalla hem från Hovet med en skön segerkänsla i kroppen. Ja det kan vara så. För ikväll fick jag göra det igen efter som Djurgården återigen vunnit hemma på Hovet, tredje raka ET seger i rad, och andra raka hemma segern. Det handlar inte bara om att dom slog Tjeckiska Pardubice med 3-2 utan det är på sättet Djurgården genomför sina matcher som får den sköna känslan att växa sig stark inom mig.

Spelet dom visar upp , speciellt i den första perioden, är det skönaste jag sett ett Djurgårdslag spela på väldigt länge. Finess, Fantasi och en fantastisk vilja. Bravo Djurgården det är verkligen kul att vara en del av det som händer på Hovet när ni spelar just nu. Rörelsen i power play, skottvilliga backar, spel över hela zonen, snabba pass och härliga avslut. Kan inte bli bättre. Nu ska ni bara jobba på att hålla det i 60 minuter. För precis som i förra matchen så går man ner sig i andra perioden och släpper in motståndarna, man somnar till och kommer inte upp på den nivån som man har i första perioden. Visst i tredje så lyfter man sig och visar upp samma rörliga och snabba spel men det behövs i alla tre perioder i de täta och tuffa matcherna som stundar i Hockeyallsvenskan.

Spelar som verkligen utmärkte sig idag var Marcus Sörensen med sina två mål, alltid farlig när han får pucken. Hank the tank som med sitt fysiska spel bana vägen för Ahlén när han slog in 3-2 målet. En Ahlén som kommer bli Djurgårdspubliken nya favorit med sitt uppoffrande och fysiska spel. Även ålder mannen i gänget Jocke Eriksson bana väg idag då han vann många teckningar, ett moment som är nog så viktigt. Det är alltid lättare att få börja med pucken i sin egna ego. Även backarna idag visade upp stor klass samt att man skött mycket, inga tveksamma beslut utan pang på mål, så ska det se ut. Adam i målet visar att detta kommer bli hans år att stänga Djurgårdskassen, lugnt och stabilt, bra där. En annan sak jag verkligen gläds över är att alla burskydds moment är borta . Djurgården är ett spelande lag, ett lag som spelar med glädje, fantasi och finess och man måste bara få säga att det är ganska ok att ett lag från Hockeyallsvenskan leder sin serie i European Trophy efter tre raka segrar. Grattis Djurgården.