torsdag 18 oktober 2012

DIF vinnarrecept; The old Boys

Djurgårdenhockey vinner sin tredje match irad, när hände det sist? Och bäst på isen? Landeskog? Nej. Murray? Nej. Det var de old boys, Otto, Ölvestad, Fimpen och Tim Eriksson som visade vägen idag när man slår ett blekt Karlskrona på Hovet med 4-1.

Siffrorna kunde ha blivit större, Djurgården hade tre ribbskott samt två puckar som domaren dömde bort efter videogranskning. Kvällens bästa backpar var utan tvekan duon Granath och Murray. Granath som blev två måls skytt revanscherade sig kraftigt efter har varit kritiserad efter de inledande matcherna. Även Murray var på spel humör, han följde med ovanligt högt upp i spelet samt hade en solo åkning långt ner i motståndarnas zon. Verkar som han har börjat bli mer bekväm i sitt spel på stor rink.

Annars var idag isen giganter the old boys. Ottosson var den klart bästa spelare i mina ögon där han idag visade vilken bredd han har som hockeyspelare, hans assist till 1-0 målet var mäktig där han bara skrinnade ifrån Karlskrona backen som han stod stilla och sen slog en elegant pass in till Wennberg som bara hade att slå in den. Även Ölvestad och Tim Eriksson visade stor kämpar glöd och vilja. Att laget verkligen ville vinna kunnde man inte ta miste på och Fimpen visade det på sitt egna lilla sätt när han blev ursinnig på en Karlskrona spelare vilket slutade med 2+2 på bänken, men attityden var hel rätt.

Chet stod självklart idag, men idag kändes han lite darrig. Släppte lite onödiga returer, fumlade med plocken och han skulle ha hållit nollan idag för Karlskrona enda mål som kom i andra perioden känndes väldigt enkelt. Självklart så har en bra målvakt en plattmatch och det kan vara tur och skönt att Djurgården kan vinna även när inte målvakten är på topp. Spelet idag var ett steg i rätt riktning och det märktes på spelarna efter slutsignalen att det var skönt att ta en tre poängare hemma på Hovet igen. Fortsätt så här Djurgården så kan det här bli riktigt bra. Men det finns fortfarande lite att jobba på framför allt i power play som fortfarande är på tok för dåligt. Mot ett sådant lag som Karlskrona så kan man begära mycket bättre effektivitet i den spel formen. Det blev trots allt ett mål i Power paly men man skulle kunnat få ut mer.

Linkan Bremberg klev av efter andra perioden då han inte kände sig hundra efter hjärnskakningen vilket känns klokt, men jag är säker på att han är tillbaka till söndagens match då Djurgården återigen har hemma match på Hovet, då är det Asplöven som står för motståndet. Spelar man som man gjorde idag så ska en ny tre poängare vara bärgad. Till sist så vill jag bara ge en eloge till Djurgårdspubliken. Med en tveksam inledning av säsongen, man möter jumbon i serien, men ändå så är det 5300 människor på Hovet som sjunger fram sitt Djurgården, det finns bara en Djurgårds familj och ni är Sveriges bästa hockey familj.

Vi syns på Hovet på Söndag kl 16.00.

För er som inte kan vänta till söndag kan jag tippsa om J20 derby på lördag mellan Djurgården vs AIK kl 15.00.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar