tisdag 20 november 2012

Svensk hockey för bra för Jerringpriset.


Henrik Lundqvist vald till NHL:s bästa målvakt, i världens största och bästa hockeyliga, men inte nominerad till Jerringpriset. Erik karlsson och Gabriel Landeskog också prisade i NHL men inte heller där någon nominering till Jerringpriset, varför? Svensk hockey är för bra för Jerringpriset.

Vi svenskar är bortskämda med stora profiler och stora framgångar i hockey. Vi har den tredjebästa ligan i världen efter NHL och KHL. Framför allt så har vi nog världens bästa andraliga i Hockeyallsvenskan, så vi Svenskar är vana med en hög nivå på vår hockey och ställer också högre krav på hockeyn än på någon annan sport.

Det är alltid svårare att se unika presstationer inom lagsport än inom induviduella sporter. Men fotbollen och Zlatan säger många han får ju. Självklart. Men Zlatan och svenskt landslag är nästa som individuell sport. Svensk fotboll har Zlatan, sen så finns det inte mycket mer, inget ont om de övriga spelarna i ett svenskt landslag i fotboll men det är Zlatan som sticker ut. Inom ishockeyn så finns det betydligt fler att välja på, vi är bortskämda med Foppa, Sudden, Zeta, Alfredsson, Lundqvist m.m. samtidigt så fylls det på med flera typ Landeskog, Erik karlsson, ja listan kan göras lång. Går vi inte till Semi i ett VM så är det ett Fiasko.

Kvaliten på svensk hockey och våra svenska spelare är så pass hög så dom unika prestationerna är svåra att se för den vanilga svensken. Tittar vi på andra sidan Atlanten så är våra svenska hockeystar mega kändisar med Sudden som nu valdes in i hal of fame. Både Suddens och Foppas tröjor är hissade och Landeskog är som 19 åring den yngsta lagkapten i NHL:S historia. Så vi ska vara stolta över att våra svenska hockeyspelare prisas av ett folk och land som uppskattar och förstår hockeyn. Samtidigt är det bra att vi har Jerringpriset som kan lyfta fram prestationer i idrottsgrenar inom svensk idrott där vi inte är så stora som i hockeyn. För alla, oberoende av idrottsgren, behöver få kredit för sina prestationer hur liten idrottgrenen än är, det stärker bara utveklingen av idrotten bland ungdomar i vårt avlånga land.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar