måndag 12 november 2012

Ingen Bengan effekt för DIF

Han är tillbaka, han gjorde mål. Patrik Hörnqvist gjorde det mesta rätt. Men det blev ingen seger för DIF idag heller.

DIF hade matchen. Man var det piggare laget man vann skotten med 42-20 men förlorar ändå matchen med 2-3 i overtime. DIF är laget som inte kan vinna. Det var inte Västerås skicklighet som gjorde att dom vann. Nä, det var dom individuella misstagen som återigen fällde Djurgården. Som man spelade idag så är man ett topp tre lag i allsvenskan, men! Lagets lägsta nivå gör att man ligger tia i serien. Det har man inte råd med. Visst var dagens spel ett stort kliv i rätt riktning frågan är bara om tiden räcker till, för höjer man inte lägsta nivån så vinner man inte de täta matcherna mot topp lagen och kval är då bara att glömma.

Vad man ska tänka på Idagens match var att viktiga spelare som Timmy Pettersson, Linkan Bremberg samt Douglas Murray inte spelade. Två viktiga backar samt en tongivande forward. Detta visar att man är sårbar när skador på nyckelspelare uppkommer. Vi har bara Hörnqvist i en månad så det är kort tid som det ska produceras på. Jag vill se Bengan i formation med Landeskog och Bremberg, en oslagbart kombination. För dessa nyckelspelare är de spelarna som ska avgöra täta matcher som idag mot Västerås, precis som Patrik Berglund gör idag för sitt Västerås likadant gjorde Kopitar desamma på hovet när DIF möte Mora. Stjärnspelare med toppkompitens som man måste ta vara på. Då gäller det att dessa spelare spelar i rätt miljö med rätt medspelare för att leverera på topp.

Så in med Linkan snarast med dessa två herrar och ge dom mycke speltid ihop så kommer det utdelning, det är vad jag tror. Två tunga möte kvar denna vecka här närmast borta match mot serie tvåan Karlskoga för att sedan på söndag hemma på Hovet ta emot serieledarna, Dalarnas stolthet Leksand. Två tunga matcher där varje poäng kan betyda skillnaden mellan play off eller inte play off.
Ta med er det ni gjorde bra idag, farten, det fysiska spelet, backcheckingen, man spelade i tre perioder. Se till att minimera de individuella misstagen så har man chansen att ta poäng i båda dessa tunga matcher. Men som sagt se till att storspelarna spelar inrättning miljö med rätt medspelare då blir de produktiva.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar