torsdag 12 juli 2012

Ottosson snart i DIF?


Kan det vara så att Ottosson spelar hockey i DIF när säsongen börjar i Augusti? Ja, va ska man tro. Kristoffer Ottosson som inte fick en plats i DIF på ekonomiska grunder, hur blir det om man helt plötsligt får ett tillskott som gör att han skulle kunna få plats i truppen

Insamlingen från fansen var igår uppe i 365.000 kr, helt galet. Det kan bara vara en storklubb som Djurgården som kan få fansen att engagera sig och få ihop en sån enorm summa. Det ryktas även om en Luleå supporter som gått in med 500 kr, bra där. Snacka om hockey intresse. Men även om man skulle få ihop 500.000 kr, gör det att Ottosson kan spela i Djurgården?

Challe har gått ut med att det inte är det sportsliga som hindrar utan att det inte fanns budget för Otto. Så nu står han till förfogande. Behövs det en Center till? Ja, om han är av Ottossons kaliber så kan det vara aktuellt. Ottosson har även rutinen och kalibern att spela på andra positioner vilket kan vara väl så nyttigt vid eventuella skador i truppen. Vi vet av erfarenhet från förra säsongen att de unga juniorerna har svårt att hålla en hög lägsta nivå under hela säsongen, Otto, ja där behöver man inte tveka om lägsta nivån. Så på det sportsliga så är Otto en klar tillgång för Djurgården i allsvenskan nästa säsong.

Men det stora problemet är nog det skattemässiga eller det som har med själva pengarna att göra. Även om man dra ihop 500.000 kr, vilket är en helt otrolig summa om man lyckas med det, så återstår det vissa ekonomiska aspekter att lösa. Att bara sticka över Otto en check på 500 000 kr funkar inte. Utan pengarna måste in i Djurgården. Sen i Djurgården ska dessa pengar täcka skatter, sociala avgifter och framför allt försäkringar för spelaren. Djurgården har det redan nu kärvt på det ekonomiska och man har halverat sin budget, så vad är det verkliga summan som behövs för att Otto ska kunna spela i Djurgården? Jag tippar på att det ligger runt 550 000 - 600 000 kr och det är mycket pengar för Djurgårdens fans att få ihop och det skulle innebära en månadslön på ca 30.000/månaden för Otto. Hur mycket kan Djurgården själv tänka sig att betala? 

Jag hoppas att Djurgården tar sig ann att skjuta till det som fattas, för en hel och motiverad Otto kan vara skillnaden mellan stanna kvar i Allsvenskan och tillbaka gången till Elitserien nästa säsong.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar